Két újabb embert vettek őrizetbe az Európa Liga labdarúgó-mérkőzés előtt történt garázdaságok miatt

két újabb embert vettek őrizetbe az Európa Liga labdarúgó-mérkőzés előtt történt garázdaságok miatt

A ferencvárosi rendőrök újabb két feltételezett elkövetőt azonosítottak és hallgattak ki az október közepén Budapesten rendezett Európa Liga labdarúgó-mérkőzés előtt történt garázdaságok miatt, így a gyanúsítottak száma négyre nőtt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a police.hu oldalon.

Emlékeztettek: a Groupama Arénában október 13-án játszott a Ferencváros és a Crvena Zvezda csapata.

A mérkőzés előtt egy társaság tagjai 19 óra 24 perckor egy a stadionnál megálló taxiból külföldi szurkolókat próbáltak kirángatni.

A tettesek elmenekültek, amikor a rendőrök egy percen belül megérkeztek és közbeléptek.

Nem sokkal később az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésénél többen megütöttek és megrúgtak egy férfit; a támadók szintén elfutottak a másodpercek alatt odaérő rendőrök láttán – írták.

Korábban közölték azt is, hogy a IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt folytatott eljárásban korábban mindkét társaságból egy-egy feltételezett elkövetőt azonosítottak és kihallgattak.

A gyanúsítottak köre most újabb két férfival bővült. A ferencvárosi rendőrök egy 29 éves és egy 27 éves férfit hallgattak ki csoportosan elkövetett garázdaság bűntett miatt.

Az eléjük tárt bizonyítékok hatására mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett.

A többi verekedő után tovább folyik a nyomozás – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek