ZÖLD CSALÁDI NAP KŐBÁNYÁN

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Zöld Családi Nap Kőbányán, a Rottenbiller parkban.

A „Zöld Kőbánya – Rajtad múlik” KEHOP-1.2.1-18-2018-00025 azonosító számú pályázati projekt keretében megvalósuló, a környezet és klímatudatosságot közvetítő eseménysorozat zárórendezvényén számos aktivitás mellett nagyon népszerűek voltak a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt szemléletformáló-edukációs játékai, a ZöldEb Egyesület állatvédelmi programjai, a Kőbányai Bringás Egyesület túrái, az Ökojátékok, a környezettudatos kézműves foglalkozások, de a vegán ételek is.

A rendezvény keretében vehették át az igénylők az Önkormányzattól a tavasszal meghirdetett ingyenesen igényelhető komposztáló kereteket, illetve már tájékoztatást kaphattak a legfrissebb felhívásról, a csapadékvíz-gyűjtő berendezések kapcsán meghirdetett pályázati lehetőségről is. A Madárbarát kert programhoz csatlakozók a madárodúkat és madáretetőket, az idei címet elnyerők pedig a „Tiszta udvar rendes ház”, a „Tiszta, rendezett Kőbányáért” és a „Virágos Kőbányáért” elismeréseket vehették át D. Kovács Róbert Antal polgármestertől. A „Madarak-fák napja” alkalmából meghirdetett művészeti pályázaton résztvevő óvodás és iskolás csoportok oklevelet és ajándékcsomagot kaptak.

A nap folyamán érdekes és különleges előadásokat hallhattak az érdeklődők, többek között a fenntartható hulladékgazdálkodásról, a kerti- és szobanövények ápolásáról, az okos városokról, a Felsőrákosi réteken védett élővilágáról, a házi komposztálás lehetőségeiről és a nagyvárosi vadonról.

Kicsik és nagyok, családok és egyedülállók, állatartók és állatszeretők találkozhattak és érezhették jól magukat az egész napos ingyenes programon. A rendkívül színes, tartalmas, többségében interaktív lehetőségekből mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelőt. Az érdeklődők betekinthettek a környezettudatos élet, a fenntartható fejlődés, a klímavédelem kulisszái mögé. Megtapasztalhatták, hogy kis lépésekkel is sokat tehetünk a környezetvédelemért és a fenntartható fejlődésért. Zöld Kőbánya – Rajtad múlik!

Forrás és kép: kobanya.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek