Már mobillal is kiválthatók a receptek

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) mobilapplikációja hamarosan nevet vált és a receptjeinket is kiválthatjuk vele.

A koronavírus oltási igazolvány digitális változatának applikációját bővítették ki azzal, hogy abban már a páciens számára felírt receptek is láthatók. Ezt követően egyéb funkciókkal bővítik majd az alkalmazást, a tervek szerint a leletek is megtekinthetők lesznek majd benne. Az alkalmazást eddig 2,2 millióan töltötték le, az e-recept alkalmazást pedig 140 ezren nyitották meg – mondta el a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence beszámolt arról is, hogy az elmúlt hetekben felhívásban kerestek nevet a jelenleg myEESZT nevű alkalmazásnak. A befutó az „Egészségablak” elnevezés lett. Az államtitkár szerint a következő frissítésnél már ezt a nevet kell keresni a különböző alkalmazásáruházakban.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke arról beszélt, hogy a szakma mindig is azt képviselte, hogy a digitális felhőbe írt e-recept mellett a beteg maga is megnézhesse, hogy milyen gyógyszert kapott, milyen adagolással és meddig érvényes az adott recept. Ez az alkalmazás mindezt az elvárást teljesíti – mondta.

Ezzel a gyógyszerkiváltás adminisztrációs része felgyorsul, és ehhez nem kellett egy új informatikai fejlesztést a patikákban végrehajtani.

Forrás és kép: ittlakunk.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek

%d bloggers like this: