Megújul a műfüves pálya a sportközpontban

Automatikus vázlat

A februárban induló munkálatok várhatóan március végéig tartanak, így a sportolók és a kerületi lakosok már a tavaszi időszakban birtokba vehetik a nagy népszerűségnek örvendő, megújult sportpályát.

Az 1963-ban alapított komplexumot nemcsak a labdarúgóutánpótlás-nevelésben részt vevő fiatalok, hanem a környékbeli iskolák tanulói és a helyi lakosok is előszeretettel használják. Az önkormányzat ezért anyagilag is támogatja a pálya felújítását: a képviselő-testület döntése értelmében vállalja a felújítás költségének 10 százalékos, mintegy 7,3 millió forintos önrészét. Az anyagi kötelezettségvállalás mellett külön hangsúlyt fektet a környéken élők igényeinek felmérésére és figyelembevételére. A közlekedési nehézségek megoldására új forgalmi rendet vezettek be: hétfőtől péntekig 16 és 20 óra között tilos a parkolás a Kolozsvári Tamás utca 5–9. számmal szemben lévő utcai fronton és a központ bejárata előtti „fordulóban”.

A szabályok betartását nemcsak a Városrendészeti Osztály munkatársai ellenőrzik rendszeresen, hanem a sportközpont külön e célból alkalmazott biztonsági őre is segíti a forgalom irányítását. A pályafelújítást követően megkezdik a beléptetőrendszer kialakítását is, miközben az önkormányzat elkészíttette a Kolozsvári Tamás utcai parkoló teljes körű átalakításának és korszerűsítésének terveit. Az építési munkákra ebben az esetben azonban várni kell, mert még nincsenek meg a közeli építkezés illegális rézsűkialakítása miatt végzett új talajmechanikai és állékonysági vizsgálatok eredményei. A terület rendezésének véglegesített terveit az önkormányzat az érintett lakókkal megismerteti.

A lakók nyugalmát szolgálja a sportpálya új bérleti rendje is, amit a városrész vezetésének kérésére alakítottak át: a bérlők 21.30-ig használhatják a pályákat, és legkésőbb 22 óráig el is kell hagyniuk a területet. A kerületi sportlétesítmények esetében az önkormányzat számára mindig fontos szempont a közösségi használat lehetőségeinek megteremtése. Ezért megkezdődött a szabadidősportra fókuszáló beruházás tervezése, amit az önkormányzat saját forrásból valósít meg. A teniszpályák helyén kialakuló „közösségi domboldalon” a tervek szerint játszótér, sí- és kerékpáros ügyességi pálya és kültéri fitneszeszközök nyújtanak majd lehetőséget az egész család számára a szabadidő hasznos és egészségtudatos eltöltésére.

 

Forrás: masodikkerulet.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek