Diktátor sikátor és Döbrögi liget utcaneveket javasolt egy képviselő Zuglóban

Victora Zsolt képviselő

A zuglói kerület képviselő-testülete elutasította a volt Kétfarkú Kutyapártos, jelenleg független Victora Zsolt képviselő névtelen közterületek elnevezésére és utcanév megváltoztatására vonatkozó előterjesztését.

A képvelő azt szerette volna elérni, hogy a javaslatában feltüntetett nevek közül online szavazással döntsön a lakosság a Rákospatak utca és a Csömöri út jelenleg névtelen részeinek elnevezéséről, illetve a Bosnyák köz új nevéről. Az ajánlott nevek között szerepelt többek között a Diktátor sikátor, a Döbrögi liget és a Betonikus kert.

Victora Zsolt továbbá azt is kezdeményezte, hogy az önkormányzat csak azt követően folytasson tárgyalásokat a Bosnyák tér mögötti területen ingatlanfejlesztést végző Zugló Városközpont Kft.-vel, miután a „Zugló” szó kikerül a cég nevéből. A testület ezt a javaslatát sem fogadta el – írja az önkormányzat.

A vita során a képviselő azt mondta, a bizarr közterület nevekkel a Bosnyák tér mögötti részen építkező befektető korlátlan jogai ellen akart tiltakozni, úgy ahogy ezt mások a Budapestre tervezett kínai Fudan Egyetem esetében megtették.

Várnai László a napirendi pont kapcsán bejelentette, október 1-re a beruházás ellen lakossági tüntetést szervez.

Vida Attila képviselő (LMP) úgy vélte a kiemelt beruházással szemben az önkormányzatnak nincs eszköze az ingatlanfejlesztővel szemben, csak a nyomásgyakorlás hatásosságában lehet bízni.

Forrás: ittlakunk.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek