Megnyílt a 21. ARC

Idén már második alkalommal adott helyt Újbuda az ARC plakátkiállításnak a Bikás parkban, a szervezők ezúttal az „Életjel” tematikában vártak alkotásokat. A szeptember 17-i megnyitón Karácsony Gergely főpolgármester és László Imre, Újbuda polgármestere köszöntötte az ingyenes szabadtéri kiállításra érkezőket, valamint a díjazottakat.

Budapest főpolgármestere az ARC kiállítás elmúlt 21 évét valódi életjelként értékelte, amely azt az életet, azt a Magyarországot mutatja be, amelyik nem mindig jelenik meg az óriásplakátokon. Karácsony Gergely azért is tartotta jó választásnak az Életjel témát, mert ez már a második olyan ARC, amelyet a koronavírus-járvány alatt rendeztek meg. Az emberi élet védelme felértékelődött az elmúlt időszakban, és ez visszaköszönt a plakátokon is. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: az ARC alkotásai azért különösen fontosak, mert provokatív humorukkal fricskát adnak mindenkinek, elgondolkodásra késztetnek, ezáltal elősegítik a társadalom immunrendszerének megerősődését.

László Imre hangsúlyozta, hogy Újbuda tavaly nem befogadta, hanem kifejezetten a kerületbe hívta ezt a rangos eseményt. – Ez a magyar valóság – értékelte a kiállítást Újbuda polgármestere, aki hozzátette, hogy az alkotók véleményét különösen komolyan kell venni, idén is számtalan olyan plakát érkezett be, amely valódi, mély mondanivalót hordoz, ezzel segíti a társadalom felépülését, a tolerancia erősödését.

Az első díjat idén Vértessy Flóra és Ónodi Lóránt Volt című plakátja kapta, a második díjat a Vercz Dávid által jegyzett, Újjászületés című munkának ítélte a zsűri. A harmadik helyezett Mészáros Dóra Házi feladat 2021 című műve lett. A főpolgármestertől Budapest különdíját Elter Zsolt Magyarfalancs alkotása kapta. Újbuda kulturális különdíját a Hajrá magyarok! című plakát nyerte el, alkotója a kerületben élő Kocsis Bálint, aki Orosz Anna alpolgármestertől vette át az elismerést és az ajándékokat.

Forrás és kép: ujbuda.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek