A kormány támogatásából újítják fel a Táncsics Mihály utcát Kiemelt

Csepel önkormányzata és a kormány közötti tárgyalások eredményeképpen több mint 3 milliárd forint támogatásból tizenhárom új utcaszakaszt építenek meg Csepelen, valamint a fővárosi önkormányzat helyett felújítják a Táncsics Mihály utcát — jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Borbély Lénárd polgármester, amelyen megjelent Láng Zsolt, a fővárosi közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője, valamint Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

Borbély Lénárd utalt rá, hogy a kerületben folytatják az évek óta tartó útfelújításokat. A kormány támogatásának köszönhetően mintegy 2,4 kilométeren építik meg a Borókás, Darázs, Harmatos, Mátra, Móri, Orgonás, Örvény, Varjú, Vihorlát utcák szakaszait, illetve az Erkély és a Zsilvölgyi utcák több szakaszát. Szintén kormányzati támogatásból újítják fel a Táncsics Mihály utcát is, amely Csepel egyik legforgalmasabb útja. Eredetileg a tulajdonos fővárosi önkormányzat végezte el volna a felújítást, de Karácsony Gergely főpolgármester az utolsó pillanatban ezt megakadályozta.

Láng Zsolt arról beszélt, hogy miközben Karácsony Gergely minden budapesti főpolgármesterének tartja magát, és a megosztottság felszámolását tűzte ki célul, ennek éppen az ellenkezőjét teszi: feszültséget szít a főváros és kerületek, önkormányzatok és a kormány között. A kormány 8,7 milliárd forintot biztosít a hat lenullázott, fideszes vezetésű önkormányzatnak útfelújításra.

Németh Szilárd azt emelte ki, hogy Karácsony Gergely kizárólag politikai okokból vette el a pénzt a fideszes vezetésű önkormányzatoktól. Ráadásul nem először verte át Csepelt: nem folytatják a gerincút építését sem, noha előzőleg erre ígéretet tettek.

Forrás és kép: csepel.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek