Lakossági tájékoztatás a viharkárokkal kapcsolatban

Pesterzsébet Önkormányzata az alábbiakban tájékoztatja Önöket arról, hogy a viharkárok, balesetek következményeinek elhárításával kapcsolatban mely szervhez fordulhatnak panaszaikkal:

Viharkárok az ingó/ingatlan vagyonban:

Ilyen esetekben haladéktalanul bejelentést kell tenni a biztosítónál, amennyiben rendelkeznek biztosítással. Társasházak esetén célszerű felvenni a kapcsolatot a közös képviselővel, aki tájékoztatást tud adni a Társasház biztosításával kapcsolatos kérdések tekintetében. Amennyiben a bejelentést a biztosító felé indokolatlanul késedelmesen teszik meg, a biztosító megtagadhatja a kifizetést. 

Biztosítóval történő ügyintézés során fellépő problémák:

Amennyiben a biztosítóval történő ügyintézés során nehézségekbe ütköznek, vagy a biztosító megtagadta a kár megtérítését, és jogi segítségre van szükségük, kérjük vegyék igénybe a Polgármesteri Hivatalban hétfői napokon tartott ingyenes jogi tanácsadást. A szolgáltatás igénybevételéhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges, időpontot a 421-0675-ös telefonszámon tudnak egyeztetni.

Ingatlan lakhatatlanná válásához vezető káresemény:

Ebben az esetben a 112-es telefonszámot kell hívni. Az Önkormányzatnak csak abban az esetben van elhelyezési kötelezettsége, amennyiben a bejelentést a fenti telefonszámon azonnal megteszik, és a katasztrófavédelmi szervek az ügyben intézkedést foganatosítanak.

Rendkívüli szociális támogatás igénylése:

Szociális támogatás igényléséhez hívják a Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztályát a 289-2511-es telefonszámon.

Közterületen álló sérült, balesetveszélyes fák:

Írásban lehet bejelentést tenni a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Osztályán a varosfejlesztes@pesterzsebet.hu e-mail címen.

Bármilyen jellegű balesetveszély elhárításának azonnali szükségessége:

Hívják a 112-es telefonszámot. A balesetveszély jellegétől függően a továbbiakban intézkednek az illetékes szervek (mentők, rendőrség, tűzoltóság) értesítéséről.

Esővízgyűjtők dugulásával kapcsolatos hibabejelentés:

Az erre vonatkozó panaszokat a varosfejlesztes@pesterzsebet.hu email címre lehet elküldeni. Kérik ugyanakkor a lakosságot, hogy amennyiben a kanálisok a felgyülemlett hulladék, levelek, faágak miatt dugultak el, vagy a vízelvezető árkok földdel töltődtek fel, úgy annak tisztításában, a hulladék elsöprésében legyenek az Önkormányzat segítségére. 

Forrás és kép: pesterzsebet.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek