Új vezető a XVII. kerületi Rendőrkapitányság élén

Budapest Rendőrfőkapitányának javaslatára 2020. június 1-jei hatállyal Horváth Lajos megbízott kapitányságvezető, rendőr ezredes látja el a XVII. kerületi Rendőrkapitányság irányítását. Az új vezető ünnepélyes beiktatását 2020. június 4-én tartották a kapitányság tanácstermében, melyre Horváth Tamás polgármester is ellátogatott.

A városvezető köszöntőjében emlékeztetett, az Önkormányzat és a kerületi parancsnokság között mindig szoros, partneri együttműködés zajlott. Talán ennek is köszönhető, hogy Rákosmente az egyik legbiztonságosabb kerületek egyike. Horváth Tamás hozzátette, bízik abban, hogy ez a jó viszony továbbra is gyümölcsöző lesz, ehhez pedig minden támogatást megad a kerület vezetése. A továbbiakban jó munkát kívánt az új kapitánynak és megköszönte a kerületben szolgáló egyenruhások áldozatos munkáját.

Dr. Markó Attila, r. ezredes, rendőrségi főtanácsos ismertette Horváth Lajos r. ezredes szakmai életútját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti helyettese elmondta, a megbízott kapitányságvezető a BRFK-n kezdte pályafutását, mely szervezeten belül végigjárta a hivatali ranglétrát. Ezt követően az Országos Rendőr-főkapitányságnál tevékenykedett, majd a Nemzeti Nyomozóirodánál látta el feladatait. 2012-től Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese volt. Horváth Lajos szakmai pályafutása, jó szervezői, vezetői, kommunikációs képessége a biztosíték arra, hogy a kerület az ő személyében rendészeti, bűnügyi szempontból jó kezekbe kerül- zárta gondolatait Dr. Markó Attila, ezt követően pedig átadta az új kapitánynak megbízó levelét.

Horváth Lajos megköszönte feletteseinek a bizalmat, majd méltatta a kerületi egyenruhások, rendőri vezetők, Rákosmente elöljáróinak tenni akarását, valamint az itt élő polgárok rend,- és békeszeretetét. Kiemelte, az előző évek bűnügyi statisztikái, illetve azok szép eredményei ennek az összefogásnak tudhatók be. A megbízott kapitányságvezető végezetül elmondta, ő és kollégái arra fognak törekedni, hogy Rákosmente lakosai abban a biztonságban élhessenek, amely minden embert megillet.

Az ünnepélyes eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Pál Adrián r. ezredes, Budapest Rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese is.

 

Forrás: rakosmente.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek