Helytállásáért, életet mentő cselekedetéért kapott elismerést a XVII. kerületi rendőr

Polgármesteri dicséretben részesült Vadócz Gábor rendőr őrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi járőre, aki 2020. május 22-én, Tatabányán újraélesztett egy eszméletét vesztett férfit.

Horváth Tamás polgármester június 3-án ellátogatott a XVII. kerületi rendőrkapitányságra, hogy személyesen gratuláljon Vadóc Gábornak helytállásáért, életet mentő cselekedetéért.
A fiatal őrmester miután megköszönte a városvezető elismerő szavait, elmondta, május 22-én Tatabányán, a Baross Gábor út és a Gábor Áron utca kereszteződésénél észrevette, hogy egy magatehetetlen ember fekszik a járdán. Odasietett a földön fekvőhöz, és miután meggyőződött arról, hogy a férfinak már nincs pulzusa, nem lélegzik, azonnal megkezdte az újraélesztését. „A kiérkező mentősöknek már stabil állapotban sikerült átadnom a szerencsétlenül járt embert” – emlékezik vissza kerületünk hős járőre, akinek lélekjelenlétével, azonnali szakszerű beavatkozásával sikerült megmentenie egy embertársa életét.

A Tatabányán élő kétgyermekes édesapa az oklevél átvétele után elmondta, korábban informatikusként dolgozott, mellette pedig karate edzőként tevékenykedett. A sportnak is igen fontos szerepe volt abban, hogy három évvel ezelőtt a rendőri pályát választotta hívatásául. Azóta közterületi járőrként szolgál Rákosmentén. Élvezi munkatársai és felettesei bizalmát, támogatását, nagyon jól érzi itt magát, amit mi sem bizonyít jobban, hogy naponta megteszi az utat tatabányai otthona és a XVII. kerületi rendőrkapitányság között.

Az ünnepi eseményen jelen volt Horváth Lajos r. ezredes, a XVII. kerületi Rendőrkapitányság 2020. június 1-vel megbízott vezetője, valamint dr. Füzesi Péter alpolgármester.

 

Forrás: rakosmente.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek