Lomtalanítás a XV. kerületben

Május 8-23. között kerül sor az FKF idei kerületi programjára

Idén május 8-23. között kerül sor a XV. kerületben a 2023. évi lakossági lomtalanításra.

A BKM Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai a törvényi szabályozásnak megfelelően, évente egyszer szállítják el az ingatlanoktól, külön díjazás nélkül a budapesti háztartásokban keletkező nagydarabos lomhulladékot. A lomtalanítási időpontokat az FKF a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve határozza meg, a munkaszüneti napok figyelembevételével. A kerületeket a Társaság körzetekre osztotta, amelyekből koncentráltan, egy-egy nap alatt szállítja el a lomokat, gyorsan felszámolva ezzel az akadályt és a piszkot a közterületeken.

Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon, kizárólag a kihelyezést követő napon végzi az FKF. A lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról az FKF értesítő útján előzetesen, írásban tájékoztatja az érintett lakosságot, akik a Társaság honlapján térképen is tájékozódhatnak a lakcímükre vonatkozó pontos lomkikészítési dátumról.

A lomkikészítési időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési időintervallum. Az egyes ingatlanokra vonatkozó lomkikészítés pontos időpontjáról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből, valamint a megnyitható térképről tájékozódhatnak. 

A teljes cikk a bpxv.hu oldalon olvasható!


 

Korábbi cikk lentebb olvasható!

Idén várhatóan május első felében kerül sor lomtalanításra kerületünkben.

2022-ben is a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója (FKF) szervezésében zajlik a lomtalanítás.

Az FKF a törvényi szabályozásnak megfelelően, évente egyszer, a kerületeken belül is eltérő időpontban szállítja el az ingatlanoktól, külön díjazás nélkül a budapesti háztartásokban keletkező nagydarabos lomhulladékot. A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve határozza meg, a munkaszüneti napok figyelembevételével. A 2022. évi kerületi lomtalanítás időpontjával kapcsolatban még folynak az egyeztetések.

Érdemes tudni, hogy a budapesti háztartások a lomhulladéktól nemcsak az arra kijelölt lomtalanítási napon válhatnak meg, hanem azok az egész év során leadhatók az alábbi hulladékudvarokba beszállítva, alkalmanként 150 kg, egy évben maximum 1200 kg mennyiségig:

  • 1151 Budapest, Károlyi Sándor u. 166.
  • 1157 Zsókavár u. 67.

lakásfelújítások során keletkező építési és bontási törmelék (sitt) is a hulladékudvarokban adható le, melynek részleteiről szintén  az FKF honlapján tájékozódhat.

hulladékudvarok szolgáltatásait a budapesti lakosok a lakcímkártyájuk bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe. Időpontfoglalás nélkül.

Kerületünk tisztaságának megőrzése közös ügyünk, melyért csak együtt tudunk hatékonyan tenni, ezért kérjük a lakosságot, hogy a feleslegessé vált tárgyaikat, nagydarabos hulladékot ne tegyék ki a szelektív hulladékgyűjtők mellé vagy a parkokba, zöldfelületekre.

Forrás és kép: bpxv.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek