Újra ünnepelt Wekerletelep

Újra Együtt! – ez volt a mottója a XXX. Wekerlei Napoknak a hétvégén. Tavaly a járvány miatt maradt el a városrész hagyományos nagyrendezvénye.

Mint már évek óta megszokott, szombaton a nagyszínpadi programok, gyermekműsorok, meseelőadások, táncprogramok és koncertek, vasárnap Jelfák-kiállítás, a szolidaritás tere, családi pontgyűjtő játék és zenepaviloni koncertek várták a kilátogató kispestieket, akik csak védettségi igazolvánnyal léphettek be a Kós Károly térre. A vásári forgatagban minkét napon programokat kínált az önkormányzat, az Átalakuló Wekerle, a Wekerlei Kultúrház és a Mátrix Oktatási Központ pavilonja. A Kulturális Örökség Napjai keretében lovaskocsikázásra és helytörténeti sétákra lehetett jelentkezni. Ugyancsak mindkét nap voltak sportprogramok, vasárnap pedig sportágválasztóra is várták a gyerekeket és felnőtteket.

A járvány miatt tavaly szeptember 3-án mondtuk le a XXIX. rendezvényt, amelyen már akkor is több, a Köszönjük Magyarország! programban részt vevő előadó szerepelt volna, és ez történt idén is – mondta el lapunknak Szebenyi Marianna szervező. Hozzátette, a kétnapos kocsikázással és a wekerlei sétákkal – amelyek nagyon népszerűek – erőssé tették a kulturális örökségi részét is a rendezvénynek. Ez egy olyan rendezvény, amit évek óta egy civil szervezet szervez, önkéntes munkával, önkéntesekkel, minimális pénzből – hangsúlyozta.

Somlói Judit, a főszervező Wekerlei Társaskör elnöke arról beszélt, hogy az önkénteseket nehezebb volt megszólítani, mert mindenki elszokott ettől, de akik itt voltak, azok teljes mellbedobással csinálták. Elmondta, idén nagyon sok középiskolás segített, az iskolai közösségi szolgálat keretében. Én bízom abban, hogy csak megérintette őket valami, és ez nagyon pozitív.  Minden területen segítettek: a beengedésnél, a Társaskör információs sátránál, az öltözők védésében és az elsősegélynél is.

A cikk folytatása a kispest.hu oldalon olvasható

Forrás és kép: kispest.hu

 

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek