Lövöldözés a zsúfolt M5-ös bevezetőjén

Egészen elképesztő felvételt tett közzé a rendőrség. Az illegális határátlépőket szállító furgonból többször az őket megállásra felszólító rendőrökre lőttek november 14-én, hétfőn reggel Budapest határában, az M5-ös autópálya bevezetőjén. A rendőrök most bemutatták a furgont üldöző rendőrautó fedélzeti kamerájának felvételét, amin jól látszik és hallatszik, ahogy az egyik embercsempész a furgonból kihajolva több alkalommal rálő az őket követő rendőrökre.

A hajsza az M5-ös felüljáróján, a reggeli dugóban ért véget. Az embercsempészek egyszerűen kiugrottak a furgonból, majd miután egyikük ismét a rendőrök felé lőtt, elfutottak, a rendőrökkel a nyomukban.

A gyalogosan menekülő 21 és 28 éves iraki állampolgárságú két feltételezett embercsempészt a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

A furgonban 21, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat; tanúkihallgatásukat követően valamennyiüket visszakísérték a biztonsági határzárhoz.

A BRFK felfegyverkezve elkövetett embercsempészés miatt folytat eljárást, a gyanúsítottként kihallgatott egyik iraki állampolgár részletes beismerő vallomást tett. A rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekmények ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség folytat büntetőeljárást.

Az illegális bevándorlókat szállító furgon „előfutó” autóját a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi információi alapján a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége az M1-es autópályán, Győr térségében tartóztatta fel november 14-én 11 óra körül.

A Hegyeshalom felé tartó BMW-ben utazó négy férfi a – többszöri, angol nyelven is elhangzott – rendőri felszólítás ellenére nem szállt ki a gépjárműből, a járművezető az ajtót nem nyitotta ki, ezért a rendőrök betörték az ablakot.

A külföldiek nem voltak együttműködőek, ketten a bilincselésnek is ellenálltak, ezért a terrorelhárítók testi kényszert, valamint elektromos sokkolót alkalmaztak. A 24 és 30 éves iraki, a 21 éves török és a 23 éves német állampolgárt egészségügyi vizsgálatukat követően a Rendőrségi Igazgatási Központba állították elő, ahol a BRFK Bűnügyi Főosztály nyomozói őket is embercsempészés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A furgonban tartózkodó embercsempészek egyike kihallgatásán elmondta, hogy a migránsok szállításának megkezdése előtt az egyik „előfutó” átadta az utat szervező üzenetét, amely szerint a furgon sebességváltója mellett találnak egy pisztolyt, amellyel ha kell, „Lőjétek a rendőröket!”

A két iraki férfit és négy segítőjüket a rendőrség őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásukra.

Forrás: ittlakunk.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek