Június közepétől részlegesen nyitva lesz az uszoda

A hosszúra nyúlt kényszerű zárás után június 16-án, ha még csak részlegesen is, de kinyit a Kispesti Uszoda.

Jelenleg érvényben lévő jogszabályok komolyan korlátozzák a létesítmény üzemeltetését és a vendégek számát, ezért így először csak a kertünket és a kinti medencéket tudjuk megnyitni június 16-án. A nap nagy részében hétköznaponként 8-17 óra között kizárólag az uszoda által szervezett nyári táborban résztvevőknek lesz nyitva, de 17-20 óra között mintegy hatvan uszodalátogató is használhatja a kertet. Hétvégén azonban 8-20 óra között csak a lakosság részére lesz nyitva a kert, de a szigorú előírások miatt egyidejűleg maximum hatvanan vehetik igénybe a szolgáltatásainkat – tudtuk meg Tóth András igazgatótól.

Jelentősen szigorodnak az uszodalátogatás szabályai, hiszen folyamatosan és rendszeresen fertőtlenítik a korlátokat, a szekrényeket, a játszótéri eszközöket, a padokat. Komolyan fogják venni és ellenőrizni a védőtávolság megtartását, különösen az öltözőkben. A biztonságos használat miatt a zuhanyok közül csak minden második üzemel majd, a kertben nem lesznek napágyak, a kültéri medencék maximális befogadóképessége is feleződik. A kertben csoportosulni sem lehet, a védőtávolságot itt is meg kell tartani – sorolja hosszan a változásokat az intézményvezető.

Tóth András elmondta az is, hogy mivel a létesítményt nem tudják teljes egészében megnyitni, ezért a korábban megvásárolt bérletek továbbra sem lesznek érvényesek. Amint a teljes létesítményt meg tudják nyitni, a nyitás napjától ismét érvényesek lesznek bérleteik, és a leállás időtartamával automatikusan meghosszabbodnak – teszi hozzá az intézményvezető, aki a jegyvásárlásról elmondta azt is, hogy minden jegy 3 óra időtartamra érvényes és a kert, valamint a külső medencék használatára jogosít. A felnőtt jegy 1.500 forint, a nyugdíjas/diák jegy 1.000 forint, a gyermekjegy 800 forint, családi jegyek: 2 felnőtt és 1 gyermek esetében 3.400 forint, míg 1 felnőtt és 2 gyermek részére 2.800 forint, és a „plusz” gyerekekért 500-500 forintot kell fizetni.

Tóth András kérdésünkre elmondta, hogy a járványhelyzet fenntartása jelenleg még nem teszi lehetővé a belső medencék megnyitását. Terveik szerint júliusban már erre is lehetőségük nyílik. Egyben felhívta az uszodalátogatók figyelmét, hogy mivel a járvány- és a veszélyhelyzet , valamint az ehhez kapcsolódó szabályok és a lehetőségek folyamatosan változnak, ezért indulás előtt mindenki tájékozódjon az intézmény Fb-oldalán és honlapján!

 

Forrás: kispest.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek