Leállítják a betonkeverő üzemet

Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője közbenjárására beszünteti működését a Csömöri út – Rákospatak utca kereszteződésében létesített betonkeverő üzem. A cégvezetés megígérte, a lakosság nyugalmát zavaró vállalkozásukat csak a zuglói városközpont építéséhez indítják újra.

Az elmúlt hetekben számos zuglói fordult az önkormányzathoz és Tóth Csaba országgyűlési képviselőhöz, hogy állíttassák le a Csömöri út – Rákospatak utca kereszteződésébe telepített, zajt, port és az utakat rongáló óriási teherforgalmat okozó betonkeverő üzemet.

A lakosság nyugalmát zavaró üzem ügye a képviselő-testület legutóbbi ülésén is téma volt. Dr. Tiba Zsolt jegyző akkor arról tájékoztatta a képviselőket, hogy az önkormányzatnak és a Polgármesteri Hivatalnak szinte semmilyen hatásköre nincs a betonkeverő üzem megszüntetésére, mert magánterületen működik, a cég pedig nem végez bizonyíthatóan betonárusítást. A jegyző azt is elmondta, hogy a hatósági osztály végzett ugyan zajmérést, azonban a magyarországi joggyakorlatban ennek eredménye nem elégséges az üzem bezárásra. A probléma kapcsán Horváth Csaba polgármester bejelentette, levelet ír a betonkeverő üzemeltetőjének, melyben jogkövető magatartásra és a betoneladási tilalom betartására hívja fel a figyelmét.

A cikk folytatása a zuglo.hu oldalon olvasható

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek