Az eső sem mosta el a „Civilek uccáját”

Mintegy harminc kerületi civil szervezet mutatkozott be a zuglóiaknak a Csertő parkba megrendezett ”Civilek uccája” elnevezésű rendezvényen. 

-A rendezvény fő célja továbbra is az, hogy a zuglói civil szervezetek megismertessék magukat és programjaikat a kerületben élőkkel – tájékoztatott Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok, hozzátéve: emellett az is fontos, hogy ezek a különböző csoportok felfigyeljenek egymásra, vegyék fel a kapcsolatot, segítsék, támogassák egymást és a zuglóiak számára szervezzenek közös programokat.

A tanácsnok arról is beszélt, hogy a pandémi okozta bizonytalan helyzet miatt az idei rendezvény az előzőektől kissé szerényebb volt és a korábbiaktól valamivel kevesebb szervezet képviseltette magát az eseményen.

-Mindezek ellenére látszik, hogy növekszik a helyi civil szerveződések iránt az érdeklődés, ezért is keresik fel évről-évre többen a „civilek uccáját – mondta Sokacz Anikó.

Miközben a rendezvényre kilátogatók a standoknál a különböző közösségek tevékenységével ismerkedhettek meg, a színpadon egymást váltották az előadók. Fellépett többek között a ZNSE kórus, a ClubNetCet, a Blue Cigar és a mARTina nincs egyedül együttes. Műsort adott továbbá Fridvalszki Géza énekes, Dóka Attila gitáros-énekes, az Összefogás és Nagyzugló táncegyüttes, valamint Gyertyán Balázs bűvész. Emellett bemutatót tartott Pálmainé L. Enikő, Rónai Róbert jógaoktató és a Budhista Közösség Egyesület is.

Fellépett továbbá az eseményen az Utcaszínházi Alkotóközösség, amely a Bestinárium budapestis című zenés, maszkos, kosztümös, felvonulás jellegű darabját adta elő.

Az esemény fővédnöke Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője és Horváth Csaba polgármester volt.

Forrás és kép: zuglo.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek