A Puskásnál folytatták az őszi nagytakarítást Zuglóban

Az Örs vezér tere után most a Puskás Ferenc Stadion metróállomás környékét tisztították meg a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió (FKF) és a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. (Zuglói Zrt.) dolgozói. A munkavégzést Horváth Csaba polgármester is megtekintette.

A munkálatok során az FKF munkagépei és alkalmazottai a Hungária körút és a Kerepesi út mentén, míg a metrókijárat Ifjúság útjai oldalán a Zuglói Zrt. munkatársai takarítottak.

Horváth Csaba elmondta: az önkormányzat és az FKF abban állapodott meg, hogy az ősz folyamán összehangolt nagytakarítást végeznek Zugló kiemelt csomópontjain, terein és útjain. Először az Örs vezér terét tették rendbe, most pedig a Puskás Ferenc Stadion metróállomás környékét takarították ki. A polgármester hozzátette, a tisztítás eredménye csak akkor lehet tartós, ha a rendbe tett területet használók vigyáznak a környezetükre, nem dobálják el a csikket és a hulladékot.

Horváth Csaba arról is beszélt, hogy a metróállomás Hungária körúti kijárata előtti árus bódékkal körülvett, szedett-vedett, szemetes tér a Papp László Sportaréna tulajdona, így annak rendben tartása az intézmény kötelessége. Már felvette a kapcsolatot a sportlétesítmény vezetésével, mert szeretné elérni, hogy ott szűnjön meg a Zuglóhoz méltatlan összevisszaság és váljon kulturálttá a terület.

A polgármester arra is kitért, hogy a metróállomás Ifjúság útjai kijáratánál lévő zuglói tulajdonú rész állapota az elmúlt évtizedekben leromlott, ezért itt parkosításra, illetve a szilárd burkolat rendbetételére és a parkolás szabályzására lenne szükség. Ennek azonban jelentős költségvonzata van, tervezni csak azután lehet, ha megvan rá a forrás.

 

A cikk folytatása a zuglo.hu oldalon olvasható!

 

Forrás és kép: zuglo.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek