Megkezdődhet a Csángó lakótelep zöldfejlesztése is

Döntött a Képviselő-testület: az önkormányzat 219,6 millió forintot fordít a Csángó utcai lakótelep zöldterületi fejlesztésére, amely még idén megvalósul. A beruházás helyszíne a Hun utca – Tüzér utca – Csángó utca – Lehel utca által határolt terület. Minden korosztály számára jól használható, biztonságos, a lakossági igényekhez igazodó közösségi terek, közparkok jönnek létre a zöldfelület újjáalakításával és smart city (okos városi) szolgáltatásokkal, például okospadokkal. A játszóteret korszerűsítjük, felújítjuk a Lehel utcai kutyafuttatót is.

A zöldfejlesztés négy ütemben zajlik. A Csángó utca 30-36. és Lehel utca 22., majd a Lehel utca 22. és 24. közötti parkrekonstrukciónál megújítjuk a teljes zöldfelületet, ligetesebb lesz a hely, a rekreációs funkciót utcabútorok is erősítik, az intenzív zöldfelületek fenntartására automata öntözőrendszert telepítünk ide is, a közvilágítást szintén fejlesztjük. A következő, harmadik szakaszban a Lehel utca 24. és Hun utca 1-15. között szintén a teljes zöldfelületet felújítjuk a játszótérrel együtt, pihenőpadokat állítunk ide, 6 lombos fa telepítésével gyarapítjuk a növényállományt. A negyedik ütemben a Lehel utcai kutyafuttatót fejlesztjük, területén a leromlott egészségi állapotú, veszélyessé vált fák kivágását és 10 új faegyed telepítését tervezzük. Ide is új padokat, ülőkockákat, a kutyák itatására alkalmas ivókutat és dog agility játékokat helyezünk el, és játékra is lehetőséget biztosító kutyahomokozót is kialakítunk. A területet 14 kandeláberrel világítjuk meg. A negyedik ütem fejlesztése átnyúlik 2022-re.

Az önkormányzat az AngyalZÖLD 3.0 stratégia és a Lendületben 2.0 ciklusprogram alapján végzi a közterületek szabadidős, rekreációs, valamennyi generációt kiszolgáló funkcióinak megteremtését és megőrzését, a zöldfelületek nagyságának bővítését, és a lakótelepi területek komplex felújítását, humanizálását.

Forrás és kép: budapest13.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek