Közösségi tervezés Újbudán – Kelenvölgy, Péterhegy

A szaktervezők elkészítették a forgalomtechnikai terveket Sasad-Sashegy, Kelenföld, Kelenvölgy-Péterhegy, Albertfalva, Gellérthegy városrészekre. Ezúttal Kelenvölgy és Péterhegy felülvizsgálatához kérik a lakosság észrevételeit és javaslatait.

Újbuda közútjait nap mint nap autósok tízezrei használják: itt lakók és kerületen áthaladók, az agglomerációból érkezők és itt parkolók száma is jelentősen emelkedett az elmúlt években. Számos folyamat természetes „velejárója” a kerület fejlődésének, de a természetes és épített környezeti változások hatásai nagyban befolyásolják a közlekedést: megnőtt a helyi szintű mozgások száma, emelkedett a gépjárműforgalom, valamint az abból fakadó zaj- és a légszennyezettség.

Ahhoz, hogy a kerületben élők mindennapjait ne ellehetetlenítse, hanem támogassa a közlekedés, a bekövetkezett változásokhoz igazodni szükséges. Apróbb lokális jellegű beavatkozásokkal ideiglenesen megoldhatóak ugyan a problémák, de a hatékonyabb fellépés komplexebb szemléletmódot, nagyobb terület vizsgálatát igényli. Önkormányzatunk több kerületi városrész tekintetében rendelt meg forgalomtechnikai felülvizsgálatot, melynek célja, hogy megoldást találjon az utóbbi évek közlekedési szokásaiban bekövetkezett változásokra, az ott élők problémáira, nehézségeire.

Az Önkormányzat felelősségvállalásán és elköteleződésén, valamint a forgalomtechnikai kialakításba bevont tervezők szakmai tudásán kívül elengedhetetlenül szükséges az érintett lakosság, az Önök helyismerete, igényeinek megismerése és véleménye. Éppen ezért minden egyes városrész tekintetében lakossági egyeztetésre, vitára bocsátjuk a tervezők által elkészített szakmai anyagokat. A beérkező észrevételek könnyebb kezelhetősége érdekében minden témához külön e-mail címet hozunk létre, ahová várjuk véleményüket, kérdéseiket, javaslataikat.

A cikk folytatása az ujbuda.hu oldalon olvasható

Forrás és kép: ujbuda.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek