Átadták az Emericus sportcsarnokot Újbudán

Új sportcsarnokot avattak Újbudán; az Emericus Sportegyesület ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes tornacsarnoka 260 millió forint kormányzati támogatásból épült meg.

Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola udvarán felépült csarnok avatóján Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a kerület országgyűlési képviselője azt mondta, a létesítmény méltó körülményeket teremt az iskolai, a szabadidős és az egyesületi sportoláshoz.

Kiemelte: a kormány a mindennapi iskolai testnevelés bevezetésével lehetővé tette a rendszeres testmozgást, amihez igyekszik méltó körülményeket teremteni. Aki sportol, többet tud az életről, és az élet nehézségei a sport által is könnyebben legyőzhetők, a sport az életre is nevel – fogalmazott.

Az Emericus Sportegyesület sportcsarnokát közösen használják az Ádám Jenő Általános Iskola és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium diákjai – utóbbiak addig, amíg el nem készül a gimnázium új tornacsarnoka -, valamint az egyesület tagjai.

Bognár Sándor, az Ádám Jenő Általános Iskola igazgatója azt mondta, a beruházást az a nemes cél ösztönözte, hogy minél több gyerek, minél több sportágban kipróbálhassa magát, és megfelelő körülményeket teremtsenek a mindennapi mozgáshoz. A tornacsarnok tervét sokan támogatták és „hihetetlen összefogással” valósult meg – hangoztatta.

Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója arról beszélt, hogy a sportcsarnok elkészültével másfél éves közös munka érett be és a beruházás egyszerre támogatja a köznevelés egyik egyházi és állami oktatási intézményét is.

Barlay Bence, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium igazgatója azt mondta, a két oktatási intézmény 1429 tanulója fogja használni a tornacsarnokot, amelynek felépültében az vezérelt mindenkit, hogy „olyan jót alkossanak, amelyben a gyerekek boldog csapatként” együtt sportolhatnak.

Schulek Dávid, az Emericus Sportegyesület elnöke köszönetet mondott a sportcsarnok megépítéséért.

Az ezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes sportcsarnokot – amely három részre osztható, így három osztály vagy csoport sportolhat benne egyszerre – Szkaliczki Csaba Örs, a Budai Szent Imre Plébánia plébánosa áldotta meg.

Forrás és kép: MTI

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek