A Budapest Közút Zrt. tájékosztatása szerint, idén ősszel két szakaszon lesz munkavégzés:

  • Az Október huszonharmadika utcán a Fehérvári úttól a Szerémi sorig szeptember 18. és november 15. között.
  • Az Irinyi József utca Budafoki út és Karinthy Frigyes út közötti szakaszán, és a szervizutakon szeptember 14. és november 15. között.

A téli időszakban nem lesz forgalomkorlátozás. A munkavégzés 2022. március közepén folytatódik majd, a kimaradt szakaszok felújításával és vízvezeték rekonstrukcióval.

A forgalomkorlátozások ősszel:

1. ütem (2021.09.18-től 2021.10.22-ig)

A munkálatok a dn200 vízvezeték építéssel kezdődnek a Fehérvári úttól az Október huszonharmadika utca 23. számig, a szélső sávban a Petőfi híd felé vezető oldalon. Ezért a teljes ezen oldali útpálya lezárásra kerül, így a kétirányú forgalom a bevásárlóközpont előtti útpályán bonyolódik, kétszer két szűkített forgalmi sávon.

A Bercsényi utcánál a balra kanyarodási lehetőség, és a Baranyai térről a kihajtás megszűnik. A Petőfi híd felé a forgalom a villamos vágányokat a Bercsényi utca, és a Szerémi sor közötti szakaszon keresztezi új, ideiglenes jelzőlámpás csomópontban. A Budafoki útnál csak visszafordulási lehetőség lesz, a Budafoki út belső szakasza felé a kanyarodási lehetőség megszűnik. Itt, a Fehérvári út felé egy ideiglenes technikai jelzőlámpa kerül telepítésre.

A közösségi közlekedés:

A 4-es villamos zavartalanul közlekedik a felújítás teljes ideje alatt.

Az 53-as, 58-as, 150-es autóbuszok (amelyek végállomása Újbuda központ) az Újbuda központ felé terelve, a Bocskai út – Bartók Béla út – Móricz Zsigmond körtér – Fehérvári út – Bocskai út útvonalon közlekednek. Ideiglenesen új busztároló kerül kiépítésre a Fehérvári út 15. szám előtt. Emiatt leszállóhely kerül kijelölésre a Móricz Zsigmond körtér 12. szám előtt, vagyis a buszok végállomása ideiglenesen itt a körtéren lesz. Emiatt ebben az időszakban tilos lesz parkolni ezen a szakaszon, a Fehérvári út páratlan oldalán a szélső sávban. A buszokra felszállni a Bocskai út Fehérvári út keretszerződésben, a Bocskai út 3-5. szám előtti buszmegállóban lehet.

A 153-as, 154-es, 212-es autóbuszok a Petőfi híd felé a Bocskai úton a Fehérvári út előtt állnak meg, egy ideiglenesen kialakított megállóban, a Bocskai út 4-6. szám előtt.

A Kosztolányi Dezső tér felé a Bocskai út 3-5. szám előtti buszmegállóban lehet felszállni.

2.ütem (2021.10.17-től-2021.11.15-ig):

A dn200 vízvezeték építés második üteme az Október huszonharmadika utca 23. számnál kezdődik és a Szerémi sorig tart. A Petőfi híd felé ezen a szakaszon a két szélső sáv kerül lezárásra. A Baranyai tér és a Kőrösy József utca felől ebben az ütemben sem lehet kihajtani.

Tilos lesz a balra kanyarodás a Budafoki úti kereszteződésben. Ezzel a vízvezetékcsere és a szélső sáv felújítása befejeződik.

A közösségi közlekedés változatlan marad.

3. ütem (2021.09.14-től 2021.11.15-ig) – Párhuzamosan az előző két ütemmel.

Az Irinyi József utca Budafoki út és Karinthy Frigyes út közötti szakasza több ütemben lesz felújítva sávonkénti zárással, a forgalom fenntartása mellett.

Ugyanezen a szakaszon a két belső forgalmi sáv marása-aszfaltozása történik éjszakai munkavégzéssel, a következő napokon: 09.29-09.30.,10.11-10.12.

Az Irinyi József utcai szervizutak építése a benzinkutak mögött több ütemben történik, félpályás lezárásokkal, a parkolás ideiglenes letiltásával. A benzinkutak megközelítése folyamatosan biztosított lesz.

A közösségi közlekedés változatlan lesz.

 

Forrás és kép: ujbuda.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek