ÚJ FUTÓKÖRT AVATOTT A KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT

1 km hosszú, 1,3 m széles, rekortán burkolatú futókört adott át a Kőbányai Önkormányzat a Sportligetben. Az Aktív Magyarország Program keretében megépült futópálya a mintegy 22 hektáros liget teljes megújításának második üteme, a beruházás a következő években a kiszolgáló létesítmények megépítésével folytatódik. A kerület vezetésének célja, hogy a zöld, megújult, rendezett park minden kőbányai számára kellemes és biztonságos kikapcsolódást, szórakozást, sportolási lehetőséget kínáljon.

A kőbányai Sportliget teljes megújításának első üteme keretében 2019-ben a streetball, teqball, lábtenisz, műfüves foci és kosárlabda pályákat építette meg az önkormányzat. A járványhelyzet ellenére Kőbánya az idén is a terveknek megfelelően folytatta a fejlesztést, saját forrásból és pályázati támogatással építette meg az 1000 m hosszú, 1,3 m széles korszerű, rekortán burkolatú futókört. A sportolók biztonsága érdekében a pályát őszre térfigyelő kamerákkal, valamint világítással is ellátják.

„Kiemelt célunk, hogy a kőbányaiak életminőségét folyamatosan javítsuk. Hosszú távon gondolkodunk és takarékosan gazdálkodunk, ami lehetővé tette, hogy a tervezett fejlesztéseinket a járványhelyzetben is folytassuk. A Sportliget ma már kiválóan alkalmas egy családi nap eltöltésére. A megújult sportpályák, a rendezett zöld felület és a most átadott futókör minden korosztály számára minőségi kikapcsolódást nyújt”, mondta az átadás után D. Kovács Róbert Antal polgármester.

A futókör építésével párhuzamosan a kerület a beruházás következő ütemét is előkészítette, a többi közt kiépítette az azokhoz szükséges közműveket. A következő években épül meg a tervek szerint az uszoda mellett az új központi szociális épület, melyben Máltai típusú játszótér, büfé és vizesblokk is helyet kap. A fejlesztés következő ütemében készülhet majd el a gördeszka- és a kerékpáros pálya, valamint a látványos vízjáték is.

„A Kormány azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb európai országok közé fog tartozni. Ezzel szorosan összefügg, hogy a magyar emberek milyen életmódot élnek, ugyanis kutatások szerint heti 2,5 óra mozgással az élettartamunkat akár 4 évvel is meghosszabbíthatjuk. Éppen ezért hívtuk életre az Aktív Magyarország Programot, amely a bringaparkok és a futókörök építésén felül görparkok, valamint hegyi via ferrata pályák létesítésével is igyekszik bővíteni a lakosság sportolási lehetőségeit”, nyilatkozata Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. „A Kőbányai Önkormányzat két sikeres pályázatot is benyújtott, így a most átadásra kerülő futókörön felül jövő tavasszal egy görpark avatására is sor kerül majd. Reményeink szerint ezekkel a létesítményekkel nem csak a Sportligetbe látogatók kikapcsolódási lehetőségeit tudjuk színesíteni, de hozzá is tudtunk járulni ahhoz, hogy Magyarországon, és azon belül is Kőbányán az emberek kicsit egészségesebben, mozgásgazdagabban élhessenek”, zárta gondolatait a kormánybiztos.

Forrás: kobanya.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek