28 ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓT SZÁMOLT FEL KŐBÁNYÁN AZ ÖNKORMÁNYZAT

Kormányzati támogatással, az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tisztítsuk meg az Országot!” I. üteme tárgyú pályázatán a Kőbányai Önkormányzat 49 608 815 forint támogatást nyert el. A projekt keretében 2021. május 3. és 31. között 28 kisebb-nagyobb illegális hulladéklerakót tisztított meg a kerület. Az  elszállított hulladék mennyisége: 1.361 m3, azaz 481.075 kg.

A pályázat lebonyolítója, támogatója az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázata az önkormányzatok által kezelhető mértékű illegális hulladék begyűjtésére kívánt támogatást adni. Ugyanakkor az is lényeges, hogy hozzájárult a hulladékképződés csökkentéséhez, az illegális hulladéklerakás megelőzéséhez. Fontos, hogy megtörténjen a megtisztított területek rendszeres felülvizsgálata is.

A Kőbányai Önkormányzat által elnyert, közel 50 millió forintos, vissza nem térítendő kormányzati támogatás az illegális hulladéklerakók felszámolása mellett lehetőséget biztosít védelmi eszközök beszerzésére, telepítésére is.  

Kőbányán 28, kisebb-nagyobb illegális hulladéklerakót tisztított meg az önkormányzat, melyek felszámolása a pályázati feltételeknek megfelelően, a napokban befejeződött. A feladat itt még nem ér véget, hiszen legfontosabb cél a kialakított tiszta állapot megőrzése és az újabb hulladéklerakás megakadályozása. Ehhez a Kőbányai Önkormányzat rendszeres ellenőrzést biztosít, helyenként bekamerázta és sorompóval, földsánccal zárta el az adott területet. Számít a kerület a polgárok segítségére is zöld számos bejelentési lehetőséggel, illetve saját hulladékuk megfelelő kezelésével – melynek módjáról széles körben, folyamatosan tájékoztatja a lakosságot.

Az illegális hulladéklerakással tetten ért személyek büntetésre számíthatnak, melynek mértékéről az önkormányzat honlapján lehet tájékozódni.

Forrás és kép: kobanya.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek