Száznegyven új kuka a tisztább, rendezettebb Józsefvárosért

Száznegyven új kuka a tisztább, rendezettebb Józsefvárosért

A napokban új szemetesedényeket helyez ki kerületünk utcáira, köztereire az önkormányzat a tisztább, rendezettebb Józsefvárosért. Sára Botond, Józsefváros polgármestere hangsúlyozta: a tavalyi évhez hasonlóan idén is a köztisztaság javítására helyezik a hangsúlyt, ennek a része ez az akció is, amely révén 140 új, nagyméretű köztéri szemetes kerül tavasszal a forgalmasabb csomópontokra.

Új szemetesedényeket helyeznek el szerte a kerületben, a napokban 40 modern, zárható fedéllel ellátott kuka kerül felszerelésre, majd, a tavasz folyamán újabb 100 hulladékgyűjtő kerül az utcákra, terekre. Az új kukák közül néhányat például a Szabó Ervin téren szereltek fel.

A helyszínen Sára Botond polgármester lapunknak elmondta: idén – az előző évi törekvést folytatva – a köztisztaság javítása kiemelt önkormányzati program.Ez a 2019-es évi költségvetésben is jól tükröződik: ebben az évben mintegy 280 millió forinttal többet fordítanak erre a célra a tavalyi évhez képest.

Ennek a programnak a részeként kerülnek a forgalmasabb csomópontokra az új hulladékgyűjtők. A most kihelyezett szemetesek lakossági egyeztetések eredményeként a korábbinál nagyobb méretűek, és – mint az a polgármester elmondta – a hétköznapi ürítések mellett a terheltebb kukákat ezentúl hétvégén is ürítik.

A cikk folytatása a jozsefvaros.hu oldalon olvasható.

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek