Hírek Budapest VIII. kerületi hírek

MÉG TÖBB KULTÚRA FERENCVÁROSBAN

Public Art művek elkészítésére és óriásplakát helyek nem reklám célú használatára írt ki pályázatot Ferencváros Önkormányzata.

 

Döme „Suzi” Zsuzsanna kultúráért felelős alpolgármester kezdeményezésére két, a kortárs művészeket a kerületbe invitáló pályázatot írt ki a kerületi önkormányzat, hogy a mai magyar és nemzetközi művészet a lehető legérthetőbb és akár hétköznapi módon megjelenjen a kerület utcáin.

 

A ’Public Art’ pályázatra olyan műveket vár a kerület szakmai zsűrije, amelyek a társadalmi nyilvánosság tereihez és azok problémáihoz kötődnek, azokról szólnak.  Az alkotások szabadon választott, kötetlen műfajú, interaktív, az adott közösséget vagy a társadalom egészét érintő kérdéseket tematizáló művek lehetnek. A pályázat nem titkolt célja hogy a ’Public Art’ művek a kortárs művészet eszközeinek segítségével kíséreljenek meg közérdeklődésre igényt formáló kérdéseket felvetni, a nem művészet-orientált közönségréteget a művek által teremtett szituációk révén elgondolkodtatni, és ha lehet, közelebb hozni a művészethez. Döme Zsuzsanna szerint fontos, hogy ezek a művek segítsenek a különböző emberek és közösségek közötti párbeszéd ösztönzésére, véleményformálására és együttgondolkodására.

A cikk folytatása a ferencvaros.hu oldalon olvasható

Tags
%d bloggers like this: