MÉG TÖBB KULTÚRA FERENCVÁROSBAN

Public Art művek elkészítésére és óriásplakát helyek nem reklám célú használatára írt ki pályázatot Ferencváros Önkormányzata.

 

Döme „Suzi” Zsuzsanna kultúráért felelős alpolgármester kezdeményezésére két, a kortárs művészeket a kerületbe invitáló pályázatot írt ki a kerületi önkormányzat, hogy a mai magyar és nemzetközi művészet a lehető legérthetőbb és akár hétköznapi módon megjelenjen a kerület utcáin.

 

A ’Public Art’ pályázatra olyan műveket vár a kerület szakmai zsűrije, amelyek a társadalmi nyilvánosság tereihez és azok problémáihoz kötődnek, azokról szólnak.  Az alkotások szabadon választott, kötetlen műfajú, interaktív, az adott közösséget vagy a társadalom egészét érintő kérdéseket tematizáló művek lehetnek. A pályázat nem titkolt célja hogy a ’Public Art’ művek a kortárs művészet eszközeinek segítségével kíséreljenek meg közérdeklődésre igényt formáló kérdéseket felvetni, a nem művészet-orientált közönségréteget a művek által teremtett szituációk révén elgondolkodtatni, és ha lehet, közelebb hozni a művészethez. Döme Zsuzsanna szerint fontos, hogy ezek a művek segítsenek a különböző emberek és közösségek közötti párbeszéd ösztönzésére, véleményformálására és együttgondolkodására.

A cikk folytatása a ferencvaros.hu oldalon olvasható

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek