Kínai emberkereskedőket ítéltek el a napokban

Kínai emberkereskedőket ítéltek el a napokban

Kínai stricik és madame-ok kínai lányokat árultak kínai klienseknek. A vádlottak öt évvel ezelőtt Kőbányán és Józsefvárosban üzemeltettek bordélyházakat, az illegális tevékenységről pedig pontos könyvelést vezettek. Az elsőfokú ítélet szerint csaknem tíz hónap alatt mintegy 70 millió forintot kerestek a kiszolgáltatott örömlányokon – hangzott el a Duna Televízió Kékfény című műsorában.

Hetekig tartó megfigyelés, lehallgatás után 2014 májusában rajtaütöttek a rendőrök egy józsefvárosi bordélyházon. A napokban ítélték el a futtatókat emberkereskedelem, prostitúció elősegítése, közokirat-hamisítás, kábítószer birtoklás, lőszerrel, lőfegyverrel való visszaélés, kitartottság, kerítés vádjával.

A főnök, akit mindenki csak „Kis Pangként” emlegetett 2012-ben érkezett Magyarországra és rögtön belevágott az üzletbe. Internetes hirdetésekben toborozták a kínai munkaerőt: hivatalosan budapesti masszázsszalonokba kerestek masszőröket, de az áldozatok, akik nyomorogtak a hazájukban tudták, hogy szexmunkára jelentkeznek. Az útiköltséget Kis Pang fizette, cserébe a megérkezés után egy 50 ezer jenes – átszámítva kétmillió forintos – kölcsönadási szerződést kötött a kiszolgáltatott lányokkal, akik egy fillért sem kaptak, amíg le nem dolgozták a tartozásukat, még az útlevelüket is elvették.

A cikk folytatása a jozsefvaros.hu oldalon olvasható.

 

 

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek