Józsefváros élen jár a rendőrök támogatásában

Józsefváros élen jár a rendőrök támogatásában

A Rendőrség Napjához kapcsolódóan elismeréseket adtak át a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság kiváló dolgozóinak a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Április 25-én nyolcvanegyen vehették át a Józsefvárosi Önkormányzat elismerését kerületünk polgármesterétől. Sára Botond az eseményen hangoztatta a rendőrség és az önkormányzat kiváló együttműködését, kiemelve a kerületi rendőrök áldozatos munkáját. Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy a következő 3 évben jól látható bérfejlesztés induljon a rendőrségnél, amely vonzóbbá teszi a pályán maradást.

„Szent György, a rendőrök védőszentének napja kiváló alkalom arra, hogy megköszönjük azoknak a munkáját, akik a józsefvárosiak biztonsága érdekében dolgoznak nap mint nap” – kezdte beszédét Sára Botond. Mint azt a polgármester elmondta: az önkormányzat és a rendőrség kapcsolata a kerületben évek óta kiváló. A közös munka eredményei közé sorolta, hogy az elmúlt 8 év alatt felére csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Józsefvárosban, és jelentősen javult a nyomozások eredményessége. „A legfontosabb azonban az, hogy ma már a józsefvárosiak szerint a közbiztonság helyzete nincs az első három probléma közt” – hangsúlyozta. Ez legfőképpen az itt dolgozó rendőröknek köszönhető – mondta, hozzátéve, hogy az önkormányzat is mindenben támogatja a rendőrséget – a térfigyelő kamerarendszer, eszközadományok, épületfelújítás – de a közbiztonság a rendőrök jelenléte nélkül még nem javulna.

Sára Botond úgy folytatta: ezért tartja fontosnak az önkormányzat, hogy egy évben több alkalommal elismerésben, jutalomban is részesítse a szolgálatot teljesítő rendőröket is. A polgármester szerint a kiváló kapcsolatot jelzi az is, hogy a kerületi rendőrök számára több lehetőséget is biztosítanak: ilyen például a közszolgálati lakás kérdése, a kitüntetések átadása, vagy a térfigyelő szolgálatban részt vevők számára adott bérhozzájárulás. Emellett terveik szerint azokat a rendőröket, akik hosszabb ideig Józsefvárosban töltenek szolgálatot és a kerületi lakosok biztonságáért dolgoznak, hűségjutalomban fogják részesíteni.

A közbiztonság egy olyan alappillér, amire lehet építeni

„Minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatni kívánjuk a kerületi rendőrségen dolgozókat, hogy ezt az állományt megtartsuk” – emelte ki Sára Botond, hozzátéve, hogy a biztonság egy olyan alappillér, amire lehet építkezni. A polgármester szerint ez azonban könnyen megváltozhat, ezért a biztonságért folyamatosan dolgozni kell, az aktuális kihívásokra választ kell adni. „Van még mit tenni, van még mit legyőzni, hiszen sárkányok még mindig vannak” – utalt a polgármester sárkányölő Szent Györgyre. Sára Botond végezetül megköszönte a rendőrök eddigi munkáját és biztosította őket, hogy a jövőben is számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Bérfejlesztés a vonzóbb rendőri pályáért

Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője, a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője arról beszélt, hogy fokozni kell a rendőrség állományára vonatkozó megtartóerőt. Mint mondta az országban jelen lévő általános bérnövekedés jelentősen megtöri a rendőri állományt, amit kezelni kell.

Az országgyűlési képviselő szerint az önkormányzatoknak is nagyobb szerepet kell vállalni a településen szolgálatot teljesítő rendőrök támogatásában, amiben Józsefváros fővárosi szinten élen jár. Másrészt pedig a rendőri béreknek el kell indulni a piaci átlagbérek felé, ami egy jelentős költségvetési átcsoportosítást jelent a következő években ­– mondta Kocsis Máté. „Jelenleg azon dolgozunk, hogy a következő 3 évben jól látható bérfejlesztés induljon a rendőrségnél, amely vonzóbbá teszi a pályán maradást” – emelte ki.

A teljes cikk a jozsefvaros.hu oldalon olvasható

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek

%d bloggers like this: