Kevesebb autó – tisztább levegő

Kísérleti jelleggel, augusztus 10-e és október 31-e között, 3 hónapos próbaidőre forgalomcsillapítást vezet be Belső-Erzsébetvárosban az önkormányzat. Egyes utcák forgalmi rendje megváltozik: lesz olyan utca, ahol a forgalom iránya módosul, lesz olyan, ahová nem lehet majd behajtani. Ugyancsak forgalomtechnikai okok miatt Belső-Erzsébetváros mintegy 2000 parkolóhelyéből 120 megszűnik.

Niedermüller Péter polgármester elmondta: hosszú távú cél, hogy élhetőbb, kellemesebb lakókörnyezetet jöjjön létre Belső-Erzsébetvárosban kevesebb autóval, több zöldfelülettel, jobb levegővel. A forgalomcsillapítás lehetővé teszi, hogy a kerületen áthaladó autósoknak az időveszteség miatt ne érje majd meg áthajtani ezeken az utcákon. Számukra egyszerűbb és gyorsabb lesz, ha a főútvonalakon elkerülik ezt a területet.

Ebben a leírásban, és ezen a térképen láthatják, hogy mely utcákat hogyan érint a változás. A megszűnő parkolóhelyekről itt talál térképet.

Ezzel párhuzamosan Erzsébetváros Önkormányzata több olyan intézkedést tervez bevezetni, amelyek könnyítik a területen élők parkolását. A Fővárosi Önkormányzat várhatóan augusztus végén dönt arról, hogy a terület magasabb parkolási díjzónába kerüljön, vagyis drágább legyen a parkolás. Ez a lépés várhatóan a kerület parkolóházainak igénybevételére ösztönzi majd az idelátogatókat. Felülvizsgálják a kiadott parkolási engedélyek számát és annak a lehetőségét, hogy legyenek kizárólag az itt lakók számára fenntartott parkolóhelyek is. Így a jövőben a helyi lakók is könnyebben találnak majd parkolóhelyet maguknak.

Az önkormányzat a 3 hónapos tesztüzem időszaka alatt folyamatosan, több fórumon is lehetőséget teremt arra, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol a bevezetett és a tervezett változtatásokról. Ezeket a véleményeket pedig figyelembe fogják venni később, amikor megtervezik, milyen legyen ennek a területnek a közlekedése hosszú távon.

 

Forrás: erzsebetvaros.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek