Korcsolyára fel!

Szombat délelőtt megnyílt a Hunyadi téri korcsolyapálya, amit egészen február elejéig ingyen használhat a lakosság.

Nagy csinnadrattával, egészen pontosan a Strokes együttes kukákon és vödrökön előadott-eldobolt, pergő ritmusú bevonulójával vette kezdetét a Hunyadi téri korcsolyapálya idei szezonnyitó ünnepsége.

„Tavaly egy kicsit szomorú évünk volt, így az advent is szomorúbban telt, hiszen nem csak a beltéri rendezvényeink közül maradt el sok, hanem a kültériek közül is. A járvány miatt sok éve először a múlt télen nem volt korcsolyapályánk Terézvárosban. Idén viszont egy kicsit megint kinyílt a világ, és abban bízunk, hogy olyan karácsonyunk lesz, amit a szeretteinkkel tudunk tölteni” – mondta köszöntőbeszédében Soproni Tamás polgármester, majd arra emlékeztetett, hogy advent amellett, hogy a karácsonyra való felkészülés időszaka, a fagyos örömöké is. Mint mondta: lehet menni nagykabátban kirándulni, inni egy teát vagy forralt bort a tereken és lehet korcsolyázni is. Végül arra bíztatta a terézvárosiakat, hogy vegyék birtokukba a Hunyadi téri pályát és csúszkáljanak minél többet az idei szezonban is.

A megnyitót a Bea Ice Dance Team fiatal versenyzői tették igazán látványossá és emlékezetessé. Varsányi Viktória, Fehérvári Fruzsina, Rosta Dóra, Király Emma és Pipek Beatrix jégtánc bemutatója után vehették birtokba a jelenlévők a Hunyadi téri korcsolyapályát, amelyet egészen február elejéig használhatnak a csúszkálni vágyók. A megjelenteket az ünnepi megnyitó ideje alatt forró teával, csokival és olyan téli hangulatot árasztó finomságokkal kínálták, mint a sült gesztenye és a mázas alma.

A korábbiaktól eltérően idén bárki ingyen használhatja a pályát és díjtalanul kölcsönözhetnek korcsolyát is. Az eddigi évek gyakorlatának megfelelően iskolaidőben, hétköznap délelőttönként az oktatási intézmények szervezetten látogathatják a helyszínt, délután bárki jöhet. A nyitvatartást részletesen, illetve a pálya házirendjét az Eötvös10 honlapján találják az érdeklődők.

A hozzáértőktől a megnyitón megtudtuk, hogy a szintetikus pályán jól megélezett korcsolyával lehet a legjobban siklani, így, aki saját korcsolyát használ majd, az jól teszi, ha előtte megélezteti azt.

Forrás és kép: terezvaros.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek