Kék kukák váltják a fővárosiakat

Az előttünk álló hetekben 50 új szemetes kerül ki kerületünk legforgalmasabb utcáira.

Június 23-án délelőtt helyezték fel a Szív utca és a Kmety György utca sarkán az első, kék színű hulladéktartót a köztisztasági cég munkatársai, s a következő hetekben mind az ötven új edény kikerül a helyére.

„A kormányzati megszorítások hatása miatt idén januárban a fővárosi közterület fenntartó 150 köztéri hulladékgyűjtőt vont be a hatodik kerületből – egész Budapestről több mint 3 ezer kuka tűnt el emiatt. A kerület saját költségvetésből most 50-et pótol, de ezek folyamatos cseréjéről is gondoskodunk” – mondta el a helyszínen dr. Kerék-Beleznay Zsuzsanna, Terézváros köztisztaságért is felelős alpolgármestere hozzátéve, hogy a nyári hónapokban környezetbarát, de mosószeres tisztítószert használnak majd a járdák takarításához, a nagy melegben ez a szagokat is enyhítheti.

Kárpáti Zoltántól, a köztisztasági cég igazgatójától megtudtuk, hogy szakmai alapon választották ki azokat a helyeket, ahol a legsürgetőbb pótolni a szemetes-edényeket. Ezek nagy forgalmú utcaszakaszok, tömegek által látogatott intézmények, illetve azt is figyelembe vették a szakmai döntésnél, hogy a régi kukákat milyen gyakorisággal kellett üríteni, vagyis mennyire voltak kihasználva. Így került fel a listára többek között a Hunyadi tér, a Király utca, a Nyugati tér, a nagy ügyfélforgalommal rendelkező hivatalok, üzletek. „Számítani kell rá, hogy ha az emberek nem találnak helyet a szemétnek, nincs kuka hosszabb utcaszakaszon, akkor bizony el fogják azt dobni, ezt pedig szeretnénk megelőzni” – figyelmeztetett Kárpáti Zoltán.

A teljes cikk a terezvaros.hu oldalon olvasható!

Kép és forrás: terezvaros.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek