Jelzőlámpás gyalogosátkelők épülnek a Podmaniczky utcában

A terézvárosi önkormányzat kezdeményezésére a Podmaniczky utca – Rippl Rónai csomópontban két új jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet alakítanak ki a főváros beruházásában. A munkálatok 2021. október 13-án kezdődnek el.

A terézvárosi rendőrkapitányság és az önkormányzat szakembereiből álló munkacsoport 2019 decemberében térképezte fel a kerület közlekedésbiztonsági helyzetét. A bejárást követően elkészült az a koncepció, amelyben a szakemberek javaslatokat tettek a problémák megszüntetésére, a veszélyes útszakaszok, kereszteződések, be nem látható kanyarulatok biztonságosabbá tételére.

A veszélyesnek minősített kereszteződések közé tartozott a Podmaniczky utca felső, Dózsa György úthoz közeli szakasza, ahol jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely híján az Egészségügyi Központba igyekezve a gyalogosok hajmeresztő mutatványokkal jutottak át egyik oldalról a másikra. A főváros most ezt a gondot orvosolja.

A régi MÁV kórházban lévő Egészségügyi Központ biztonságosabb megközelítése érdekében a Rippl Rónai utcán és a Podmaniczky utcán is gyalogos-átkelőhelyeket alakítanak ki, a jelenlegi forgalmi rend a jelzőlámpa üzembe helyezése után is változatlan marad. Az új jelzőlámpa a gépjárművel, gyalog és kerékpárral közlekedők számára egyaránt előnyös helyzetet teremt.

A munkák – az időjárás függvényében – várhatóan 4 hétig tartanak. A Podmaniczky utca nagyon forgalmas szakaszán zajló építkezés átmeneti kényelmetlenségekkel jár. A kivitelezést végző Budapest Közút Zrt. az építési terület közelében az arra közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kéri.

Forrás és kép: terezvaros.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek