Bajnokokkal dartsozhattak a gyerekek

Bajnokokkal dartsozhattak a gyerekek
Terézvárosi általános iskolások számára rendeztek dartsversenyt március 4-én, a Szondi utcában.
Egy évvel ezelőtt Bundula Csaba alpolgármester a kerületünkben működő Prince of Darts egyesülettel közösen, hagyományteremtő szándékkal indította útjára a terézvárosi általános iskolások számára rendezett dartsversenyt.

Idén március 4-én találkoztak a versengésre jelentkező diákok a Szondi utcai teremben, ahol nagy örömükre igazi sztárversenyzők fogadták őket. Mint közismert, a darts népszerűsége hazánkban is egyre nő, a magyar versenyzők pedig rendszeres résztvevői a világversenyeknek. Ott volt és aktívan közreműködött a terézvárosi gyerek programján Bezzeg Nándor, Magyarország első profi dartsjátékosa és Takács Gábor, akivel egy csapatban szerezték meg hazánk első világbajnoki győzelmét néhány éve.

Mint megtudtuk, a nyilakat nem csupán az urak dobálják nagy sikerrel, a magyar hölgyek között is akad világklasszis. Nagy szerencsénkre a Prince of Darts edzőtermében találkozhattunk Erdei Nóra háromszoros világ- és négyszeres Európa-bajnok, magyar bajnoki címvédő dartsjátékossal is:

– Egyre többen kedvelik és űzik ezt a sportot hazánkban is, de talán még népszerűbb lehetne, ha nem élne az emberekben az a tévhit, ellenérzés, ami a kocsmasportokat általában jellemzi. Igaz, hogy esetenként a dartsklubbok vendéglátóhelyeken, illetve azok mellett működnek, de ez semmit nem von le az értékéből, komolyságából. Amellett, hogy nagyon élvezetes, izgalmas a játék, óriási figyelmet, koncentrációt igényel, ezért bátran javasoljuk már a gyerekeknek is – mondta el érdeklődésünkre a bajnoknő, aki Bezzeg Nándorral és Takács Gáborral együtt beszélgetésünket követően maga is tanítgatta a terézvárosi diákokat.

A cikk folytatása a terezvaros.hu oldalon olvasható.

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek