Újpesten, a jó levegőn

Erdei túrák a város szélén, mégis távol a zajától és a lakótelepi házaktól. Az jó idő beköszöntével ismerjük meg szabadidőnkben Újpest túraútvonalait és tanösvényeit!

Erdei túrák a város szélén, mégis távol a zajától és a lakótelepi házaktól. Az jó idő beköszöntével ismerjük meg szabadidőnkben Újpest túraútvonalait és tanösvényeit!

A Farkaserdő utca mellett található Káposztásmegyer legismertebb természeti ékessége, a Farkas-erdő. A helyiek a napsütéses időben szívesen látogatnak ki, és járják be keresztül-kasul a helyi tanösvényt. Még 2000-ben jött létre az Újpesti Önkormányzat támogatásával a tanösvény, amelynek öt állomásán keresztül a Farkas-erdő jellegzetes fás és fátlan életközösségeivel ismerkedhetünk meg, képekkel illusztrált, információs táblák segítségével.

Túra az egészséghez

2016-ban az újpesti erdő is csatlakozott a szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek számára készült túraútvonalakhoz. Itt a jelentkezők egy vezető segítségével járhatják be a tanösvényt és gyönyörködhetnek a zöld lombokban, és szívhatják be a friss levegőt. A kirándulás megtervezésében gyógytornász segíti az érdeklődőket, akik kölcsönözhető teleszkópos túrabottal, pulzusmérő karórával és szívritmusmérővel vághatnak neki az útnak. A túraprogram nem csak a panaszokkal élők, hanem az egészséges résztvevők számára is ajánlott, betegségmegelőző céllal.

Egy hétvégi közös kirándulás mindig minőségi együttlétet biztosít a család összes tagjának. Friss levegő, a természet tisztelete, szeretete, testmozgás, együtt töltött idő. Egy jól sikerült vasárnapi családi piknik felülírja az egész hét összes nyűgjét, problémáit. Oldja a stresszt, és feltölt energiával.

Nem kell messzire menni, kiránduljunk Újpesten! Használjuk ki a hely adta lehetőségeket!

 

Forrás: ujpest.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek