Jut pénz a mentálhigiénés gondozóra és a Szakrendelőre is

A Fővárosi Önkormányzat hosszas tárgyalás után érte el, hogy az Egészséges Budapest-programban a főváros jelentős mennyiségű fejlesztési forrást kapjon. Ebből pedig természetesen Újpest is részesül, méghozzá nem kis összeggel.

Még a múlt héten jelentette be Novák Katalin, hogy a kormány több mint tízmilliárdos forrást biztosít az Egészséges Budapest-programra, melyet infrastrukturális fejlesztéstől humánerőforrásig szinte bármire el lehet költeni, természetesen különös tekintettel a kerületi vagy körzeti járóbeteg-szakrendelésekre.

Később Fürjes Balázs, a fővárosi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is megosztotta, hogy pontosan mit jelent ez, milyen források jutnak, s ebből mire lehet költeni.

„Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata, épületfelújítás, -korszerűsítés, ideértve a fővárosi és Pest megyei járóbeteg-szakellátás fejlesztésének az Egészséges Budapest Program keretében történő további megvalósításával kapcsolatos feladatokról szóló 1336/2018. (VII. 25.) Korm. határozat 1. melléklet 2. sorában meghatározott, önkormányzat által biztosítandó fejlesztési forrást is, valamint orvosieszköz-fejlesztés, infokommunikációs eszköz- és szolgáltatásfejlesztés, humánerőforrás-fejlesztés: 528 750 000”

– derült ki a bejegyzésből.

Ennek az összegnek persze külön részei vannak, melyekre külön-külön kell benyújtani az igénylést, de mint a Városházától megtudtuk, ezek már megtörténtek. Kanász-Nagy Máté, a kerület népjóléti és szociális ügyekért felelős alpolgármestere azt mondta: óriási segítséget jelent ez a támogatás.

– Nagyon örülünk neki és nagyon jókor is jön, mert bár a szakrendelőre az infrastrukturális keretet már felhasználtuk, még bőven van helye. A pénz java része a Nyár utcai mentálhigiénés gondozóra megy majd el – külső, belső felújításra és humánerőforrás-fejlesztésre is jut – de természetesen a Szakrendelő sem esik ki teljesen ebből, itt főleg eszközbeszerzésre, informatikai felújításra érdemes gondolni – nyilatkozta lapunknak az alpolgármester.

A táblázat szerint Covid-rehabilitációs részleg, nappali mentálhigiénés kórház kialakítása és orvostechnikai szközös beszerzése is szerepel a pontok között. Részletesen a következő tételek szerepelnek a listában:

A cikk folytatása az ujpestmedia.hu oldalon olvasható!

Forrás és kép: ujpestmedia.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek