Átadták az Újpest Egészségéért Díjat

Kedden délután adta át az önkormányzat az Újpest Egészségéért Díjat azoknak, akiket az ajánlások alapján a IV. kerületben élők a legérdemesebbnek találtak erre az elismerésre.

Idén három egészségügyi dolgozó vehette át a kitüntetést:

Dr. Müller Mária szakmai pályája az Országos Mentőszolgálat mentőtiszti beosztásától, a sportorvosi és foglalkozás-egészségügyi szakterületekkel bővülő háziorvosi praxisig terjedő ívet ír le. Utóbbinak köszönhető, hogy egyre több helyi munkavállaló, illetve újpesti sportoló egészségi állapotát ellenőrizheti és felügyelheti. Mindennapi munkája több mint 3000 újpesti lakos színvonalas orvosi ellátását garantálja.

Dr. Békefi Ottó főorvos több évtizedes orvosi tevékenysége során szinte minden újpestivel személyes kapcsolatba került. Magas minőségű szakmai munkájával rengeteg újpesti lakost segített hozzá a pontos radiológiai diagnózis felállításához, akik így esélyt kaphattak a gyógyuláshoz. Az Újpesti Szakrendelő személyzete iránymutatónak tartja szakmai véleményét a radiológia területén, humánus, megnyugtató kommunikációja pedig példaértékű kollégái és a fiatalabb orvosgeneráció számára.

Dr. Jerger András kiváló szaktudásával vívta ki az újpesti kismamák, illetve betegei elismerését. Rendkívüli hivatástudatával és mélységes emberségével hosszú évtizedek óta jelentős mértékben hozzájárul az újpesti lakosok színvonalas egészségügyi ellátásához. A Szülészeti- Nőgyógyászati Prevenciós Társaság felkérésére rendszeresen tartott nőgyógyászati témájú előadásokat a prevenció és a HPV-oltás szükségességéről, a felelősségteljes életmódról újpesti középiskolásoknak, fiataloknak. Az Év Orvosa Astellas Díjának jelöltjeként öt alkalommal szerepelt az országos verseny legjobbjai között, ezzel is dicsőséget szerezve Újpestnek.

Forrás és kép: ujpestmedia.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek