Újra egész napos játékfesztivál lesz a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

A nagy sikerre való tekintettel ismét egész napos játékfesztivált rendez a Homoludens.hu Egyesület és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. A pandémiás helyzet miatt több tavaszi, őszi és téli játékfesztivál is elmaradt, de október 16-án újra megrendezik az idei Őszi Játékfesztivált.

A fesztiválon gyerekjátékokkal és felnőtt-társasjátékokkal várnak minden játszani vágyó kicsit és nagyot.

Több mint ötvenféle, köztük nemzetközi és magyar játékdíjas játékok: izgalmas, különleges stratégiai, logikai, nyelvi és kvízjátékok, gyerekeknek készségfejlesztő és építőjátékok is kipróbálhatók a nap folyamán a földszinti terekben és a múzeum udvarán. Játékmesterek – önkéntesek és közösségi szolgálatos diákok – segítik az asztaloknál a szabályok gyors elsajátítását, és akár be is állnak a játékba, ha nincs meg a szükséges létszám.

Aki játszik, nyerhet is, hiszen kétszer is lesz ajándéksorsolás azok között, akik a pecsétgyűjtő lapokkal igazolva legalább öt játékkal megismerkedtek.

Az udvaron dobójátékokat, a színházteremben pedig óriás fajátékokat próbálhatunk ki. A gyerekek kézműves játékokat is készíthetnek, papírhajtogatást tanulhatnak, illetve papírrepülővel versenyezhetnek.

III. kerületi iskolai csoportok, osztályok jelentkezését is várják, számukra a rendezvényen igény szerint külön csoportvezetőt biztosítanak a szervezők, és egyedi játékbemutatókat, mini bajnokságokat is tartanak.

A játékfesztivál a III. kerületi lakosoknak ingyenes, a máshonnan érkezőknek pedig egy múzeumi belépőjegy megvásárlásával látogatható.

További információk és jelentkezés: info@homoludens.hu, homoludens.hu

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Forrás és kép: obuda.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek