Tévedett a labor: mégsem koronavírus-fertőzött a Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek

A hivatalos levélben az áll, hogy a gyermek PCR-teszt-eredménye fals pozitív lett, tehát nem volt Covid-19-fertőzött. A Nemzeti Oltóközpont munkatársai a labor nevében is elnézést kértek.

Vasárnap reggel, szeptember 20-án számoltunk be róla, hogy egy, a Pitypang Művészeti Óvodába járó gyermek igazolt koronavírus-fertőzöttségéről értesítették a harmadik kerületi önkormányzatot. A polgármester elrendelte az azonnali fertőtlenítést és az érintett dolgozók, szülők tájékoztatását, emellett a jogszabályoknak megfelelően értesítette az illetékes szerveket.

Az obuda.hu-hoz ma reggel eljuttatott közlemény szerint az érintett gyermek szüleit arról tájékoztatták, hogy a labor „több eredményt is tévesen küldött ki”. Mint írták, „az eredménye fals pozitív volt, tehát a mintavételkor a gyermek nem volt fertőzött”.

A hatóságokat a labor feladata értesíteni ilyenkor, ez a tegnapi nappal megtörtént. A kellemetlenségekért elnézést kértek, és felajánlottak egy tesztcsomagot kompenzációként.

Dr. Kiss László polgármester elrendelte az illetékes szervek, valamint az érintett szülők és dolgozók azonnali tájékoztatását. Így a korábban érintettnek vélt gyermekek és az óvoda munkatársai járványügyi intézkedés hatálya alatt nem állnak, az óvodai nevelés az intézmény minden csoportjában zavartalanul működhet tovább.

A polgármester mindenkit nagyfokú óvatosságra és a járványügyi higiéniai előírások szigorú betartására kér, ha pedig valaki tüneteket észlel magán, haladéktalanul értesítse a körzeti orvosát, aki a további teendőkről fogja tájékoztatni.

Forrás: obuda.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek