Napvitorlák, ivókutak, homokcsere és takarítás – Folyamatosan zajlanak a városüzemeltetési munkák a III. kerületünkben

Az elmúlt hetekben is folyamatosan dolgozott kerületünk szépítésén Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének Városüzemeltetési osztálya. A központi elvonások miatt a munkák nagy részét a saját állományukkal végezték el.

Az elmúlt hetekben a köztisztasági csoport munkatársai elvégezték a Csobánka téri virágtartók festését, négy szökőkutat és hat ivókutat javítottak meg, valamint  kihelyezték a napvitorlákat is a játszótéri homokozók és csúszdák fölé.

Folyamatosan mossák és fertőtlenítik a közterületi zárt hulladékgyűjtőket.

Hét alkalommal szerveztek kerületrészeket érintő közösségi nagytakarítást jelentős számú kerületi résztvevővel. Összegyűjtötték az eldobált szemetet, fertőtlenítették a padokat, és felszámolták az illegális hulladéklerakásokat.

A labdarúgó-Eb ideje alatt pedig a kollégák naponta takarítják a Heltai Jenő tér környékét, ahol a kihelyezett kivetítő sok vendéget vonz.

Folyamatosan zajlik a belterületek és a külterületek kaszálása is. Jelenleg Belső Óbuda és a Római lakótelep kaszálása kezdődött el, ami folyamatosan halad kerületrészről kerületrészre. A Főkert kapacitáshiánya miatt több fővárosi kezelésű helyszínen is az önkormányzat munkatársai kaszáltak. Elsősorban ott, ahol kereszteződésben kilátást akadályozó növényzet volt, illetve a kutyasétáltatásra használt területeken.

Megkezdődött a a parlagfűvel szennyezett területek feltérképezése és e területek kaszálása is.

Öt óvodában takarították ki a kollégák az udvart, és rendbe tették a kertet, a játszóeszközöket is.

Nem megfelelő helyre kihelyezett zöldhulladékból 370 köbmétert szállítottak el, ami nagyon jelentős mennyiség. Emellett a komposztkeretekbe és az azok mellé helyezett hulladékot (sok esetben kommunális hulladékot) is folyamatosan szállítják el munkatársaink.

Befejeződött a virágágyások és kandeláberen elhelyezett virágtartók beültetése is a kerületben. A Flórián téri ágyások és a Csobánka téri virágládák beültetésére pedig a héten sor kerül.

A hőség miatt hetente 3 ezer fát locsolnak. Emellett a héten a párakapukat is kihelyezik a kerület négy pontjára, valamint a nyári gyerektáborokba.

A teljes cikk az obuda.hu oldalon olvasható!

Forrás és kép: obuda.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek