Március 20-án kezdődik a Mátyás király út felújítása

Március 20-án kezdődik a Mátyás király út felújítása

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában megújul a Mátyás király út a Szentendrei út és a Bajáki Elemér utca között, a munkálatok várhatóan 2019. október elejéig tartanak.

A térség biztonságos közlekedése, fejlesztése érdekében a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a BKK Zrt. beruházásában megújul a Mátyás Király út a Szentendrei út és a Bajáki Elemér utca közötti szakaszon. A munkálatok 2019. március 20-án kezdődnek a vízvezeték kiváltásával a Szentendrei út és a Batthyány utca közötti szakaszon, mely ez idő alatt egyirányú lesz a Batthyány utca felé. A kivitelezési munkálatok várhatóan 2019. október elejéig tartanak.

A közúti pálya helyszínrajzi és magassági vonalvezetésében a jelenlegi épített környezet kötöttségei miatt jelentős változás nem várható, esetenként szegélykorrekció vált szükségessé. Az északi oldalon a parkolók öblökben kerülnek kialakításra. A déli oldalon a szegély és a járda szintén átépül, a szegély oly módon változik, hogy a mai zöldfelület helyén párhuzamos, két helyen ferde beállású parkolóhelyek alakulnak ki.

 

A cikk folytatása az obuda.hu oldalon olvasható

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek