Az Óbudai Vackor Óvoda jelentős összegű támogatást nyert a speciális fejlesztést célzó pályázaton

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „A speciális fejlesztést célzó programok” pályázaton az Óbudai Vackor Óvoda “Interaktív mozgásfejlesztés az érzelmek mentén” című pályázata 4 millió 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Jagoschitzné Magócs Szilvia, az Óbudai Vackor Óvoda vezetője az elnyert támogatás kapcsán elmondta, az Árpád fejedelem úti óvodában a játék, a mozgás és a kommunikáció adja a pedagógiai munka három alappillérét.

Népszerű és szakmailag elismert az ott folyó tehetséggondozás és fejlesztő munka. Az ehhez használt eszközeik a zene-, a kézműves- és a tornajátszószobákban folyamatosan megújulnak, e célok és feladatok megvalósítását segíti a sikeres pályázat is.

Céljuk új interaktív eszközök és régi, a néphagyományokat felidéző tárgyak beszerzése. A jelentős összegű támogatással lehetőségük nyílik ezek megvásárlására, amivel még színesebbé, változatosabbá tudják tenni a műhelymunkákat.

Programjuk kiemelt része a mozgás, ezért a pályázatot is erre építették fel.

„Interaktív mozgásfejlesztés az érzelmek mentén” elnevezésű pályázati anyagukban a gyermekek számára legtermészetesebb és legalapvetőbb tevékenységformán keresztül közelítik meg a gyermekeket. Ebben az életkorban ugyanis a kisgyermekek leginkább a mozgásos tapasztalások és tevékenységek által, komplex módon szereznek információt környezetükről, ami számukra a legkönnyebben érthető és feldolgozható, ezért fejlesztő hatása alapvető és kiemelkedő.

A most elnyert 4 millió 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatásból céljuk az egyéni képességekhez igazodó tehetségtartalmak kimunkálása a zene- és a tornaszobás tevékenységeken keresztül, felismerve a tehetségre utaló jegyeket, hogy ezzel széles körben lehetőséget adjanak a gyermekekben rejlő tehetségígéretek kibontakozására, kiteljesedésére.

Szívből gratulálunk az elnyert támogatáshoz, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

 

Forrás és kép: obuda.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek