A III. kerületben senki nem marad segítség nélkül

Három hét telt el a veszélyhelyzet kihirdetése óta, ezalatt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata átszervezte szolgáltatásait, rendezvények helyett az idősek és rászorulók ellátásáról gondoskodik. Óvodai, bölcsődei ügyelet működik, a veszélyhelyzet miatt állásukat vesztett kerületiek szociális támogatása megoldott. Interjú a polgármesterrel.

Hozzávetőleg hány idős ember ellátásáról gondoskodik az önkormányzat?

Több száz 70 év feletti, máshonnan segítséget kapni nem tudó ember bevásárlását, gyógyszerbeszerzését intézzük jelenleg, és szükség esetén tovább tudjuk bővíteni a kört. Ellátjuk – igénybejelentés alapján – a hatósági karanténban lévő embereket és segítjük az egyedülálló szülőket. Példás az együttműködés a kollégák között, a közterület-felügyelet, az idősklubok munkatársai, a szociális munkások közösen szervezik a ellátást. Külön köszönöm, hogy sok óvónő is bekapcsolódott a munkába.

Hogy áll a kerület védőfelszereléssel, kézfertőtlenítővel?

Időben indítottuk a beszerzéseket, ezért a kezdetektől meg tudtuk oldani, hogy a valamennyi munkatársunk, aki a lakossággal kapcsolatba kerül a munkája során, azt biztonságosan tehesse. Az idősek, rászorulók ellátását is a megfelelő óvintézkedések mellett, maszkban, kesztyűben végzik a kollégáink. Habár egyértelműen nem az önkormányzat feladata, de nem hagytuk figyelmen kívül a kerületi háziorvosok segélykérését: védőfelszerelést és maszkot biztosítottunk nekik is, mert elsődleges érdek, hogy a járványhelyzetben az alapfokú orvosi ellátás rendszere fennmaradjon.

A teljes cikk az obuda.hu oldalon olvasható!

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek