Szeptemberben lomtalanítás a második kerületben

Lomok kikészítése körzetenként: szeptember 23–30-ig.

Ahogyan a II. Kerületi Önkormányzat megígérte: idén nem télen, hanem ismét ősszel lesz lomtalanítás városrészünkben. Szeptember 23. és 30. között lesz lehetősége a lakóknak arra, hogy külön díjazás nélkül, az éves lomtalanítás keretében kikészítsék házuk elé a háztartásukban keletkezett lomokat. Az időpontokról és a körzetenkénti elszállítás pontos idejéről az FKF Zrt. a postaládákba eljuttatott szórólapokon ad tájékoztatást.

Segítsünk megőrizni a közterület rendjét!

A korábbi éveknek megfelelően a lomtalanítás ideje alatt a Városrendészet közterület-felügyelői és a II. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei rendszeres járőrözéssel igyekeznek biztosítani a közterületek rendjét. Ennek érdekében a városrendészek a lomkikészítést megelőző hetekben ellenőrzik az utcákat, tereket, hogy elejét vegyék az idő előtti kipakolásnak. Aki a megadott időpontnál korábban teszi ki a közterületre a hulladékot, azt a városrendészek felszólítják annak visszapakolására.
A közterület tisztaságának és rendjének megőrzése, valamint a saját biztonságunk érdekében ne engedjünk be idegen személyt a házba, lakásba a lomtalanítás ürügyén!
Az FKF Nonprofit Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a lomtalanítást követően utótakarítás keretében az úttestet megtisztítják, de a lomtalanításra használt közterület (az ingatlan előtti terület és a járdaszakasz) takarítását a lakóknak, a társasházaknak kell elvégezniük.

Mit és hová tegyünk?

• A lomot az FKF Nonprofit Zrt. járművei által könnyen megközelíthető közterületre kell kitenni. Az FKF Zrt. a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását, de az ingatlan előtti terület és járdaszakasz megtisztítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének, használójának a kötelessége.

• Kipakolás előtt érdeklődjön a segélyszervezeteknél, az FKF Nonprofit Zrt. honlapján a Szemléletformáló és Újrahasználati Központokról, mert másnak szüksége lehet a használható állapotú tárgyakra!

• Tilos kihelyezni a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot, ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot, veszélyes hulladékot (csak a kijelölt helyszínen és megadott időszakban, kézből kézbe történő átadással), építési törmeléket, autógumit, autóroncsot, zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű), szénport, földet.

• Az újrahasznosítható hulladékot (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) a szelektív gyűjtőedényekbe kell rakni.

• A veszélyes hulladékot csak a gyűjtőpontokon lehet leadni!

A cikk folytatását a masodikkerulet.hu oldalon olvashatja.

Forrás és kép: masodikkerulet.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek