II. kerület díszpolgára lett Szilágyi Áron

Szilágyi Áron, aki a világon egyedüliként háromszor is tudott győzni olimpián egyéni férfi kardvívásban, a rendeletmódosítás értelmében a II. kerület díszpolgára lett.

Bár a hivatalos köszöntésre majd csak a jövő évi díszpolgári gálán kerül sor, a polgármester egy alkalomhoz illő tortát adott át a háromszoros olimpiai bajnoknak az idén II. Kerületért Emlékéremmel kitüntetett Auguszt cukrászda jóvoltából, és gratulált neki a II. kerület nevében.

Szilágyi Áron, a Vasas SC vívója eddig is részese volt a kerület közösségi életének, többek között zsűritagként segítette a tavaly alapított Hajós Alfréd-sportösztöndíj odaítélését a kerületi általános és középiskolákban tanuló és pályázó sportolóknak, de számos gesztenyefát is ültettek segítségével városrészünkben.

A kiváló sportoló még tavaly nyáron – a lezárások hosszú hónapjait követően – nyilatkozott lapunknak: – Nagy önismereti tréningként értékelem ezeket a hónapokat: sok olyan dolgot megtudtam magamról, amit később is fogok tudni hasznosítani. Úgy érzem, sokkal több és megújult motivációval tudok visszatérni – és nemcsak a pástra. Nagyon megtisztelő számomra a II. Kerületi Önkormányzat felkérése, hogy a szakmai zsűri tagjaként vegyek részt a Hajós Alfréd-sportösztöndíj odaítélésében. Magam is a II. kerületben élek, itt nőttem fel, és annak idején a Jó tanuló, jó sportoló díjat is átvehettem. A II. kerület sok kiváló sportolónak ad otthont, és nagyon fontosnak tartom, hogy helyben is támogassuk az ifjú tehetségeket – emelte ki egy évvel ezelőtt Szilágyi Áron.

Forrás és kép: masodikkerulet.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek