Elismerés a II. kerületi tűzoltóknak

A hivatásos és önkéntes tűzoltók helytállása, kiemelkedő tevékenysége előtt tiszteleg önkormányzatunk a közelmúltban alapított Szent Flórián-díjjal.

A II. Kerületi Önkormányzat Szent Flórián-díját elsőként június 3-án a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség II. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Budakeszi úti tűzoltó laktanyájában adták át. Az elismerésben Szabó Ferenc tűzoltó főhadnagy részesült.

Az eseményen Őrsi Gergely polgármester köszöntője elején jelezte, hogy a kitüntetés korábbi átadását ugyan felülírta a járványhelyzet, de a tűzoltóbázison rendezett házi ünnepség keretében, a biztonsági távolságot tartva átvehette a díjat arra érdemes tulajdonosa.

– Régi adósságot törlesztettünk, amikor a fővárosban megalapítottuk a Szent Flórián-díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerést is nyújt évente egy, a II. kerületért szolgáló hivatásos vagy önkéntes tűzoltónak – hangsúlyozta a polgármester. – A díjjal városrészünk és az egész régió nevében szeretnénk elismerni a tűzoltók, köztük Szabó Ferenc munkáját – tette hozzá Őrsi Gergely, megköszönve a kerületben feladatot ellátó tűzoltók eddig és a jövőben végzett munkáját is.
Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy az úgymond „kívülről” érkező elismerésnek – mint a II. Kerületi Önkormányzat díja is – különös jelentősége van.
– Tűzoltóink erőfeszítéseinek elismerése számunkra is elismerés, és bár ilyenkor egy tűzoltónk kap díjat, tudjuk, hogy ez az egész csapatnak szól. A tűzoltóság munkáját, épületeinek szépítését sok helyen támogatják az önkormányzatok, és érezzük, hogy nem a kötelező, de fontos feladatok között a II. kerület is támogat minket és mellettünk áll – fogalmazott az igazgatóhelyettes.
A díjátadáson a II. Kerületi Önkormányzat képviseletében részt vett Szabó Gyula is, a közbiztonság területéért is felelős alpolgármester, valamint Besenyei Zsófia önkormányzati képviselő, a Településüzemeltetési, Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság elnöke. A díjazott Szabó Ferencnek a II. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetői és a közvetlen kollégák egyaránt gratuláltak.

A cikk folytatása itt olvasható!

Forrás: masodikkerulet.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek