NYITOTT PROGRAMOK AZ IDŐSEK KLUBJAIBAN

A kerületben három Idősek Klubja működik, melyek 1974-ben, 1987-ben és 2006-ban jöttek létre az I. kerületi nyugdíjasok nappali ellátásnak biztosítására. Minden hétköznap 8 órás nyitva tartásban működnek, ez idő alatt a klubtagok igény szerint bármikor jöhetnek.

Programjaink folyamatosan frissülnek: igyekszünk a mai kor elvárásait kiszolgálni, a feltöltődés élményét biztosítani, a mozgásos és kognitív készségek szinten tartásához hozzájárulni. A nappali ellátás ingyenes, térítési díjat csak az étkezés igénybevételéért kell fizetni, illetve a külső programok általában önköltségesek. Klubtagjainkat segítjük közösségi kapcsolatok kialakításában, az ügyintézésben, az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésben.

Rendszeresen szerveztünk eddig is nyitott programokat, melynek célja, hogy a kerületben élő idősek megismerhessék szolgáltatásainkat, minden elkötelezettség nélkül. Most szeptember hónapra szeretnénk közös nyitott programot ajánlani klubonként.

I.sz. Idősek Klubja (Hattyú u. 16.):

A klub közös múzeumlátogatásra várja az érdeklődő kerületi nyugdíjasokat. Szeptember 23-án Pasarétre, a Bartók Emlékházba látogatunk el. Tárlatvezetés segítségével ismerhetjük meg a zeneszerző munkásságát, életmódját, személyes tárgyait. 09.45-kor indulunk a klubból (Hattyú u. 16.) Belépőjegy: 800 Ft.

Érdeklődni lehet személyesen a klubban vagy az alábbi elérhetőségeken: Telefon: 201-9735, e-mail: idkhattyu@budavarszk.hu. Várjuk jelentkezését!

VII.sz. Idősek Klubja (Roham u. 7.)

A klub hétfői napokon 13.30-kor várja a mozogni vágyó kerületi nyugdíjas lakosokat Örömtánc programjára. Érdeklődni lehet személyesen a klubban vagy az alábbi elérhetőségeken: Telefon: 3759-486; e-mail: idkroham@budavarszk.hu.

III. sz. Idősek Klubja (Fő u. 31.)
A klub közös múzeumlátogatásra várja az érdeklődő kerületi nyugdíjasokat. Szeptember 29-én filmtörténeti kiállításra indulunk, a Ludwig Múzeum „Nagylátószög – 120 éves a magyar film” című időszaki kiállítását nézzük meg.

Találkozó a Széll Kálmán téri óránál 10.00-kor. Belépőjegy: 62-70 éves korig 1000 Ft, 70 év felett ingyenes.

Érdeklődni lehet személyesen a klubban vagy az alábbi elérhetőségeken: Telefon: 2014-053; e-mail: idkfo@budavarszk.hu. Várjuk jelentkezését!

 

Forrás: budavar.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek