Megrovást kapott az ügyészségtől az öreg, aki szerint baseballütővel kéne szétverni az aláírásgyűjtők fejét

Megrovásban részesítette az ügyészség az aláírásokat gyűjtő Varga Gergő újbudai önkormányzati képviselő bántalmazóját.

“Az időskorú, büntetlen férfi cselekménye olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy vele szemben a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása is szükségtelen” – írta közleményében az ügyészség.

A 83 éves férfi augusztus 28-án délelőtt a DK Széll Kálmán térre kitelepült előválasztási aláírásgyűjtő standjához lépett, ahol egyre hevesebben és hangosabban tett bíráló megjegyzéseket a párt politikusaira. Ekkor odalépett hozzá Varga Gergő, a párt aláírásokat gyűjtő újbudai önkormányzati képviselője, aki próbálta megnyugtatni a férfit. Az idős férfi erre az egyik kezével, amiben egy vászon táskát tartott, egy oldalazó mozdulattal megütötte a képviselőt a bordatájékánál.

A képviselő az idős férfival szemben magánindítvánnyal élt. A gyanúsított cselekménye garázdaság és könnyű testi sértés megállapítására alkalmas .

“A gyanúsított 83 éves, büntetlen előéletű, és nem folyik vele szemben más büntetőeljárás. A bűncselekmény elkövetését elismerte. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség arra a megállapításra jutott, hogy a gyanúsított cselekménye – különösen idős korára és az elkövetés körülményeire figyelemmel – csekély fokban veszélyes a társadalomra, ezért a gyanúsítottal szemben indult eljárást megszüntette és a gyanúsítottat megrovásban részesítette” – áll az ügyészségi közleményben.

Forrás és kép: ittlakunk.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek

%d bloggers like this: