MEGALAKULT A BUDAVÁRI LAKÁSÜGYNÖKSÉG!

Megígértük, hogy hosszú évek tétlenkedése után lépni fogunk a lakásválság kezelésében. Ebben hatalmas lépés, hogy létrehoztuk az ország első önkormányzati lakásügynökségét, amely rengeteg kerületinek fog megoldást jelenti a lakhatási problémáikra.

Néhány napja a Budavári Önkormányzat képviselői testülete ellenszavazat nélkül elfogadta a Budavári Lakásügynökség alapító okiratát. A Lakásügynökség az Önkormányzat azon célkitűzését hivatott elősegíteni, hogy megkönnyítse az I. kerületben történő lakáshoz jutást és enyhítse a lakhatási válságot. A Lakásügynökség által lehetővé válik, hogy az I. kerületben megnöveljük az elérhető, biztonságos és megfizethető lakásállományt, ezáltal biztosítva több lehetőséget a rászorulók lakáshoz jutásának támogatására.

A lakásügynökséggel mindenki jól jár. Rengeteg lakás áll üresen a kerületben, mert vagy nincs pénz a felújításra, vagy nincs, aki foglalkozzon a hasznosításával. Az üresen álló lakások nem szolgálják a lakhatási problémák megoldását, elpazarolt erőforrások, amelyek használatba állítása rengeteg pozitív hatással bír az egyéni és a közösségi jólétre egyaránt. Most, akinek üresen áll a lakása, az szervezetten és biztonságosan fel tudja azt használni, miközben azok, akiknek nincs hol lakniuk végre érdemi segítséget kaphatnak.

A lakásügynökséggel kapcsolatban felmerült kérdéseket múlt héten a Klub Rádióban is megválaszoltam (06:50-től): https://www.klubradio.hu/archivum/reggeli-gyors-2021-szeptember-28-kedd-0600-20192

Forrás: budavar.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek