Kaiser Ottó kiállítása és kötetének bemutatója Székelyudvarhelyen

A Budavári Önkormányzat és Székelyudvarhely testvérvárosi kapcsolatának köszönhetően újabb eseménnyel gazdagodott Székelyudvarhely kulturális élete.

Megnyílt Kaiser Ottó fotóművész A Kárpát-medence feketén-fehéren c. kiállítása Székelyudvarhelyen a Haáz Rezső Múzeumban. A tárlat januárban a Budavári Városházán volt látható. A megnyitón Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere és Varga Antal, a Budavári Önkormányzat alpolgármestere is beszédet mondott. A kiállítást megnyitotta Lőrincz Ildikó művészettörténész. A fotóművész új kötetét Bánhidy Vajk történész mutatta be.

A kiállítás Kaiser Ottó fotóművész egy évtizedes munkáját mutatja be, amely során a fotóművész folyamatosan gyűjtötte a magyarországi és határain túli magyar kulturális élet eseményeit, résztvevőit, a tárgyi kultúra és épített örökség megmaradt morzsáit. A kilenc országban készült képek témájukban, karakterükben eltérőek. A negyvenöt darab képből készült válogatás, kamarakiállítás fekete-fehérben mutatja be Kárpát-medence látványosságait, hangulatát és eseményeit. A képeken népművészeti alkotások, portrék, kulturális események, utcaképek épületek jelennek meg. 
  
Az összeállítás alapját hat terjedelmes kötet (Határtalan Irodalom I. – II. – III., Magyarország 1000 csodája, Magyar népművészet 1000 csodája, Kárpát-medence 1000 csodája) fotóanyaga képezi, a hétfői esményen a Kárpát-medence 1000 csodája című kötet is bemutatják. 

Forrás: budavar.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek