Veszélyes buszokat és trolikat tiltott ki a közlekedésből a Fővárosi Kormányhivatal

A Fővárosi Kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta a BKV 13 autóbuszának és 5 trolibuszának közúti közlekedését műszaki hibák miatt.

A BKV járműveinek műszaki állapotát mérte fel négy telephelyen Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztálya szeptember 6-án és 7-én. A szakemberek összesen 46 járművet ellenőriztek, ebből 18 bizonyult közúti közlekedésre alkalmatlannak; 13 autóbusz és 5 trolibusz. Ez azt jelenti, hogy a fővárosi önkormányzat tömegközlekedési vállalatánál az ellenőrzés alá vont járművek 40 százaléka volt alkalmatlan, nem egy esetben kifejezetten veszélyes a közúti közlekedésre – közölte a hivatal.

A kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta az említett buszok és trolik közlekedésben való részvételét, többek között olyan veszélyes hibák miatt, mint a fékberendezés hatástalan állapota, a futómű vagy a kormányberendezés nem megfelelő működése. Ezek mellett környezetszennyező működésre (pl. olajszivárgás) is fény derült és előfordult, hogy egy járműnél több súlyos műszaki problémát is felfedeztek az ellenőrök. A vizsgálatot követően a hatóság a közlekedők biztonsága érdekében elrendelte a járművek javítását és műszaki felülvizsgálatát. Az előírások szakszerű végrehajtását újra ellenőrzi majd a kormányhivatal.

Forrás és kép: ittlakunk.hu

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek