SZOCIÁLIS ALAPÚ LAKÁSBÉRLETI PÁLYÁZAT

V. Naszályi Márta polgármester bejelentette: Több mint egy évtizedes kihagyás után ismét van lehetőség szociális alapú lakásbérlésre az I. kerületben.
Bár sokan igénybe vették volna, a korábbi fideszes kerületvezetés, az elmúlt mintegy 15 évben egyszerűen nem írt ki ilyen pályázatot. Miközben számos botrány robbant ki akörül, hogy milyen trükkökkel szereztek Fidesz-közeli milliomosok vári műemléklakásokat, addig a rászorulókkal a korábbi vezetés nem igazán foglalkozott. Ezen változtattunk most, a képviselő-testületi többséggel közösen.

2020-ban, koronavírus-járvány következtében ráadásul még az eddiginél is több kerületi lakó került anyagilag nehéz helyzetbe, akár a munkahelye, akár bevételei egy részének elvesztése miatt, így számukra a támogatott lakhatási lehetőség óriási segítséget jelenthet. A Budavári Önkormányzat a válság idején sem hagyja magára az embereket: a válságkezelő alapjövedelem után emelt szintű települési támogatást nyújtunk a jövedelmüket vesztetteknek és a rászorulóknak, most pedig indítjuk a szociális lakáspályázatot.
Önkormányzatunk most fél tucat lakással indítja el a pályázati rendszerét, amit folyamatosan bővíteni tervezünk. A meghirdetett lakások 26-81 m2 között vannak és a kerület különböző részein helyezkednek el. A pályázatok elbírálásakor alaposan megvizsgáljuk a jelentkezők hátterét, annak érdekében, hogy a ténylegesen rászoruló kerületiek kapjanak segítséget.
A nyertes pályázat esetén a bérleti szerződés időtartama első alkalommal öt év, amit a lakásrendelet alapján további öt évvel meghosszabbíthatunk. Azt, hogy a bérlő jogosult-e továbbra is a szociális lakbérre, évente felülvizsgáljuk.

A teljes cikk a budavar.hu oldalon olvasható

Legutobbi cikkek

Legolvasottabb cikkek